Cultura popular

Presenten les novetats del museu de la terrissa de Quart

El Museu de la Terrissa prepara per al curs escolar 2024-2025 amb diverses actuacions, activitats i exposicions que pretenen donar a conèixer i posar en relleu el món de la terrissa del municipi.

Una de les més destacades és la creació del carnet “Q-Art. Som Cultura!”, el qual oferirà avantatges en actes culturals i entrada gratuïta al Museu de la Terrissa als veïns i veïnes de Quart. Aquest carnet estarà disponible a partir del trimestre d’aquest 2024.

La programació del primer trimestre 2024-2025 inclourà sis cursos per a totes les edats i tres exposicions de diverses temàtiques. Dos cursos seran per a infants i joves de 8 a 15 anys, centrats en l’escultura amb fang i la iniciació del treball amb la roda. Un tercer serà sobre la tècnica de ceràmica oriental, Raku, dirigit a persones majors de 16 anys. L’Associació de Terrissers Artesans de Quart, organitzarà tres cursos per a adults, dos d’iniciació al treball amb la roda i un de seguiment.

Pel que fa a les exposicions, de setembre a novembre es durà a terme “Ceramistes i Aleix Font”, una exposició organitzada per l’Associació de Terrissers amb la col·laboració d’aquest ceramista. I, a partir de finals de novembre fins al mes de gener, s’exposaran dues més: “Provi Casals”, mostra d’aquesta artista ceramista del territori gironí, i “Exposició de l’associació de futbol UE Quart”, una retrospectiva històrica d’aquesta entitat des dels seus inicis, l’any 2023.

El Museu de la Terrissa de Quart, inaugurat per primera vegada l’any 2011 i reobert el novembre de 2023 després del tancament provocat per la pandèmia de la COVID-19, ha dut a terme diverses actuacions per impulsar el seu reconeixement i valor. Una de les més destacades ha estat la seva incorporació com a Bé Cultural d’Interès Local (BCIL) el passat 20 de març. Aquest reconeixement posa en relleu el valor patrimonial historicoartístic del museu i n’assegura la preservació i conservació.

Aquest matí, l’edifici dels serveis territorials de Cultura a Girona ha acollit la presentació de les novetats que es duran a terme al Museu de la Terrissa de Quart a partir de l’últim trimestre d’aquest 2024. També s’ha fet balanç de les actuacions realitzades des del novembre 2023, moment en el qual aquest equipament museístic dedicat a la preservació i difusió de la terrissa, va reobrir les portes.

A l’esdeveniment hi ha participat l’alcalde de l’Ajuntament de Quart, Ferran Rodero; el director de la revista Bonart, Ricard Planas, el secretari de l’Associació de Terrissers Artesans de Quart, Quim Cufí i l’artista Aleix Font. Tots els participants en l’acte són membres del Consell Assessor del Museu de la Terrissa, un òrgan consultor format per destacats experts en art, cultura i museus i té com a objectiu principal definir el full de ruta estratègic per consolidar el museu com a referent.

Ferran Rodero, alcalde de Quart, ha destacat que s’ha plantejat un projecte que no depengui d’una legislatura, sinó que sigui de llarg termini. Una de les accions que ajudarà que així sigui ha estat la creació del Consell Assessor, que vetllarà pel present i futur del museu. Amb l’objectiu de que el museu sigui la casa dels quartencs i quartenques, s’ha creat un carnet anomenat “Q-Art, som cultura!” que permetrà gaudir d’avantatges en activitats i accions relacionats amb la cultura, que succeeixin al museu, i al poble en general.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

tradicions

Exhaurides en 40 minuts les gairebé 4.500 entrades pel Concurs de Castells de Tarragona

TARRAGONA
Medi AMbient

Estudien el nivell de metà que retenen els boscos catalans

Cerdanyola del Vallès
economia

Territori signa el conveni per a la construcció d’una rotonda en l’encreuament entre la C-14 i l’LV-3025, a Agramunt

Barcelona
medi Ambient

Aigües de Reus adjudica els treballs de recuperació de tres nous pous d’aigua del recinte de l’aeroport

Barcelona
societat

Fan retirar una vuitantena de vehicles abandonats als carrers

girona

El Port de Barcelona inicia la licitació per a la construcció de tres molls i la nova terminal de ferris al Moll Adossat

Barcelona
societat

Un brot de gastroenteritis ha afectat 29 nens i monitors d’uns campaments

la vall d’en bas
Medi ambient

La nova comunitat de regants del Penedès i Garraf donarà cobertura 25.000 hectàrees de vinya

Sant Martí Sarroca
patrimoni

Restauren mig miler d’elements arquitectònics i escultòrics gòtics de la coberta de la Catedral de Tortosa

Tortosa