Societat

justícia

Pla de millora per als jutjats

En destaca la nova Audiència de Barcelona

Justícia ha presentat avui el pla d’inversió per a la millora d’equipaments judicials per als pròxims cinc anys. Preveu destinar-hi 255,2 milions d’euros fins el 2029. El gran gruix de fons seran per a la millora d’edificis, i la construcció de nous equipaments judicials, com la nova Audiència de Barcelona. només aquesta obra preveu una inversió de 102 milions. Les obres preveuen una primera fase que inclou la finalització de l’excavació arqueològica, prevista per finals del 2026, i una segona fase de construcció del nou edifici (98 milions) que s’espera que estigui enllestit durant el quart trimestre del 2029.

La consellera de Justícia, Drets i Memòria, Gemma Ubasart, ha destacat que es tracta d’un pla “ambiciós, però possible i realista” i ha assegurat que dona resposta a “demandes històriques” del territori.

Les noves construccions planificades inclouen el nou edifici judicial de Martorell (21 milions, que es preveu que estigui acabat el tercer trimestre del 2027. Segons ha indicat Iolanda Aguilar, secretària per a l’Administració de Justícia, la licitació de les obres sortirà en els pròxims dies. El pla també preveu el nou edifici de Santa Coloma de Farners (10,2 milions), previst per al tercer trimestre del 2028. A més, el primer trimestre de 2025 es licitarà l’obra del Fòrum de la Justícia de Tarragona (70 milions), que es preveu tenir enllestit el 2027 per tal que l’equipament entri en funcionament a principis de 2028.

Més enllà de les noves construccions, el pla de Justícia també preveu diverses obres de reforma o ampliació. En destaca l’ampliació de l’edifici judicial de Mataró, que es preveu que estigui finalitzada el segon trimestre del 2028, i la reforma de les instal·lacions de climatització i ventilació de l’equipament judicial de la capital del Maresme, que ha d’estar enllestida a finals del 2026, segons la programació. Així mateix, també inclou les dues fases de reformes a Sabadell i la reforma de l’Edifici Judicial de Lleida, amb una inversió d’1,5 milions d’euros i que es preveu que s’acabi el segon trimestre del 2025; la construcció del nou edifici judicial amb capacitat per a sis òrgans judicials a Santa Coloma de Farners, amb una inversió de més de 10 milions i que es preveu que s’enllesteixi durant el tercer trimestre del 2028; la reforma de l’Edifici Judicial de Tortosa, amb una inversió de 3,3 milions i que hauria d’estar acabat a principis del 2026.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia