Societat

Societat

Estudien l’estat de deshidratació de temporers de Ponent per fer recomanacions

Investigador de la UdL recullen les dades durant quinze dies d’una desena de treballadors

Investigadores de la Universitat de Lleida (UdL) recullen dades d’una desena treballadors de la campanya de la fruita a Ponent, en el marc del projecte Hidroponent, per conèixer el seu estat de deshidratació i d’estrès per calor, coincidint amb l’època més calorosa al camp. En concret, durant quinze dies, els treballadors duen unes polseres que calculen la pèrdua d’aigua i electròlits –sodi i clorur– a partir de la suor. Gràcies a un dispositiu poden mesura la sudoració en temps real i un altre, l’acumulada.Estudien altres paràmetres com ara la seva temperatura corporal o la tensió arterial. L’objectiu del treball de camp, que es fa amb temporers que treballen a Térmens, a la Noguera, és determinar i avaluar quins paràmetres fisiològics i ambientals incideixen en l’estat d’hidratació dels treballadors durant les onades de calor per poder identificar els factors de risc per a la salut associats a les altes temperatures. Amb totes les dades recollides, el grup que fa una recerca interdisciplinària per mitigar el canvi climàtic vol crear recomanacions d’hidratació aplicables.El projecte Hidroponent de la Universitat de Lleida consisteix en fer un abordatge interdisciplinari per mitigar la deshidratació produïda per les onades de calor en les persones vulnerables de les comarques de Ponent. En concret, es vol incidir en el problema de la deshidratació en col·lectius vulnerables, com són, a més dels temporers de la campanya de al fruita, les persones majors de 75 anys que viuen en residències i l’alumnat d’educació primària.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.