Societat

Tala d’arbres al Pla de Prats per ordenar un espai freqüentat per excursionistes

L’Ajuntament de Campelles ha fet una tala selectiva d’arbres per “sanejar” i millorar la biodiversitat al Pla de Prats, una antiga zona d’acampada. Amb els anys, el bosc havia anat guanyant terreny. “També hem tret avets que agafaven aigua de la mullera (zona d’aiguamolls)”, detalla a l’ACN la seva alcaldessa, Judit Cornellà. Hi ha prevista una segona fase per millorar el tancat a la zona de pastures amb cavalls i de les captacions d’aigua per evitar el pas de persones alienes. L’espai, que també inclou un refugi de muntanya, ha guanyat molta afluència de visitants en els últims anys i també ha patit incivisme. L’estiu passat l’Ajuntament va haver de tapiar el refugi perquè s’hi feien festes de nit i fogueres sense control.

La tala selectiva ha finalitzat fa pocs dies i la fusta extreta s’acumula amb piles a la mateixa zona del Pla de Prats. Quan estigui prou seca, es convertirà en estella. No és la primera actuació que s’hi fa. Ja se n’havia fet fa dècades i ara calia tornar a fer-hi una aclarida perquè el bosc havia guanyat terreny, segons detalla la seva alcaldessa.

La zona també inclou un espai de de pastures en terrenys públics i de captacions d’aigua de Campelles. Amb l’augment de visitants dels últims anys, van detectar que la zona no estava prou ben delimitada i no hi havia prou cura de l’entorn. “Hi havia gent que obria els filats de les pastures, les eugues s’escapaven i també freqüentaven la zona de captacions d’aigua”, explica Cornellà. Ara el que es farà serà millorar el tancat substituint-lo per un de “més robust” i millorar els accessos i la zona d’aparcament. D’aquesta manera, els visitants només podran passejar per la zona del refugi, però no en els espais de la mullera amb les pastures i les captacions.

L’Ajuntament fa molts anys que gestiona la fusta dels boscos públics. Recentment han rebut el premi Forest Local de Gestió Reconeguda en la primera edició convocada per ELFOCAT i amb el suport d’entitats com l’ACM i la Generalitat, entre d’altres. Es tracta d’un guardó que reconeix la gestió forestal exemplar de les forests que són de propietat local.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Somni d’una nit d’estiu amb la Pirotècnia Poleggi

BLANES
societat

Un 83% dels veïns que fan el porta a porta ja ha recollit el material

girona
Medi ambient

Ecologistes en Acció denuncia a fiscalia el “desastre ecològic” al Besòs per l’incendi d’una nau a Polinyà

Barcelona

L’economia gironina crea 20.100 llocs de treball durant el segon trimestre

GIRONA

Aproven el nou contracte de recollida de residus urbans, neteja viària i de platges i deixalleria

CALONGE i SANT ANTONI

Normalitat en la circulació de la R11 entre Caldes i Girona

GIRONA

Nou punt LGTBI de l’Observatori Contra L’LGTBI-fòbia a l’Espai LGTBI de Girona

GIRONA

Tala d’arbres al Pla de Prats per ordenar un espai freqüentat per excursionistes

CAMPELLES

La cura regenerativa del sòl funciona