Societat

medi ambient

L’Ajuntament de Tarragona donarà 2.000 carmanyoles als clients de restaurants

Quan surtis a dinar pren la carmanyola! Aquest és el lema d’una campanya que posa en marxa l’Ajuntament de Tarragona orientada a reduir la generació de residus i ho fa posant el focus en el menjar que els clients no s’acaben. Així, es repartiran 2.000 carmanyoles reutilitzables en una setantena d’establiments que s’han adherit a la campanya per tal que els clients es puguin emportar el menjar que els ha sobrat. La iniciativa és subvencionada a través dels fons europeus Next Generation i un equip de dos educadors visitarà els principals restaurants del litoral, de les platges de la ciutat i del barri del Serrallo per tal d’adherir-se i donar a conèixer la campanya. Es fa entrega d’una guia per als establiments per tal de conscienciar-los sobre la necessitat de prevenir el malbaratament alimentari.

La setantena de restaurants adherits tindran un distintiu a la porta i la campanya es desenvoluparà en tres fases. La primera, que ja s’ha engegat, consta d’una primera comunicació amb tots els establiments situats a les platges de la Móra, la Llarga, Boscos, Via Augusta, el Miracle i el barri del Serrallo i la concreció de la formació amb els educadors.

La regidora de Neteja Pública, Sonia Orts, destaca la importància de campanyes com aquesta: “El malbaratament alimentari és un problema en molts sectors, com domicilis i comerços, però fins ara no l’havíem abordat en restauració i entenem que alhora que els escoltem els ajudem a millorar els índexs.” Per la seva banda, el director comercial del grup El Pòsit, Àngel Pérez, afirma que està molt satisfet. “Moltes vegades ens representa un cost afegit i alhora ens ajuda a conscienciar els clients.”

A Catalunya es malbaraten una mitjana de 35 quilos d’aliments per persona cada any, que van significar 931 milions de tones de menjar perduts només l’any 2021.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Víctor Català i el ball del drac

L’Escala
Josep Maria Contel
Taller d’Història de Gràcia. Comissió del Nomenclàtor de Gràcia

“Volem recuperar topònims i part de la història de Gràcia”

Barcelona
La monarquia
Lluís Simon

Alfons XIII, el repressor

Medi Ambient

Troben a Begues un rar exemplar de papallona en un parc metropolità

Begues
economia

La icònica pastisseria Danés d’Arenys de Mar tanca, però continuarà fent coquetes

arenys de mar
amèrica del sud

El Suprem del Brasil ordena suspendre la xarxa social X en el país

barcelona
SERVEIS

Tona invertirà més d’un milió d’euros en renovar la xarxa d’aigua potable

TOna
SOCIETAT

Agramunt inaugura una escultura dedicada al torró, el dolç que l’identifica

Agramunt
SERVEIS

Les millores en el servei de bus urbà de La Roca s’aplicaran al setembre

La Roca del Vallès