medi ambient
L’Ajuntament de Tarragona donarà 2.000 carmanyoles als clients de restaurants
Quan surtis a dinar pren la carmanyola! Aquest és el lema d’una campanya que posa en marxa l’Ajuntament de Tarragona orientada a reduir la generació de residus i ho fa posant el focus en el menjar que els clients no s’acaben. Així, es repartiran 2.000 carmanyoles reutilitzables en una setantena d’establiments que s’han adherit a la campanya per tal que els clients es puguin emportar el menjar que els ha sobrat. La iniciativa és subvencionada a través dels fons europeus Next Generation i un equip de dos educadors visitarà els principals restaurants del litoral, de les platges de la ciutat i del barri del Serrallo per tal d’adherir-se i donar a conèixer la campanya. Es fa entrega d’una guia per als establiments per tal de conscienciar-los sobre la necessitat de prevenir el malbaratament alimentari.
La setantena de restaurants adherits tindran un distintiu a la porta i la campanya es desenvoluparà en tres fases. La primera, que ja s’ha engegat, consta d’una primera comunicació amb tots els establiments situats a les platges de la Móra, la Llarga, Boscos, Via Augusta, el Miracle i el barri del Serrallo i la concreció de la formació amb els educadors.
La regidora de Neteja Pública, Sonia Orts, destaca la importància de campanyes com aquesta: “El malbaratament alimentari és un problema en molts sectors, com domicilis i comerços, però fins ara no l’havíem abordat en restauració i entenem que alhora que els escoltem els ajudem a millorar els índexs.” Per la seva banda, el director comercial del grup El Pòsit, Àngel Pérez, afirma que està molt satisfet. “Moltes vegades ens representa un cost afegit i alhora ens ajuda a conscienciar els clients.”
A Catalunya es malbaraten una mitjana de 35 quilos d’aliments per persona cada any, que van significar 931 milions de tones de menjar perduts només l’any 2021.