Societat

societat

Un centenar de persones assisteixen a l'acte de record del feminicidi de la Carla

Ruth, Eli, Sandra, Arantxa, Lida, Francy, Kirsty, Carla, Elena, Ana, Rosa Maria, Laura, Irene i Beatriz.Aquests són els noms de les catorze dones víctimes de crims masclistes durant el 2023, un dels anys més negres de l’última dècada. Una d’elles, la Carla Fernández Gutiérre, veïna de 26 anys del barri de Sant Narcís, fa un any que va perdre la vida en mans de la seva exparella.

Ara, un any després, familiars, amics i veïns han volgut recordar-la amb un acte davant l’Ajuntament de Girona. Tot i la xafogor i els grups de turistes que travessaven la Plaça del Vi, alguns d’ells fins i tot aturant-se i posant el nas sense cap mena de mirament, un centenar de persones s'han reunir aquest matí per retre-li un bonic homenatge a la jove i denunciar els crims de violència de gènere. L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde de Girona, Lluc Salellas, que ha rebutjat qualsevol classe de violència i ha recordat a la Carla com una “gironina més de la ciutat” i que la feina del govern local és acompanyar i fer costat a la família amb el que necessitin.

Després del minut de silenci, hi han intervingut diverses entitats, familiars i amics que han volgut donar suport. Una d’elles ha estat la padrina de la jove, que, emocionada, ha recalcat que “davant la injustícia de la mort de la Carla i la de tantes dones, hem de manifestar el nostre rebuig, aïllar de la nostra societat aquells que es creuen amb el dret de treure la vida a una dona. A la Carla ja no la podem salvar, però amb la nostra presència avui aquí, fem saber que no ens quedarem amb els braços creuats, que no callarem i que sortirem al carrer a dir no a la violència masclista”.

Entremig dels assistents, la majoria mares i noies joves amb una samarreta lila amb la frase “Per sempre, Carla”, es distingeixen dues dones grans. “La que ha organitzat tot això és la mare, que s’ha encarregat de tot”, “Ostres tu, s’ha de tenir coratge eh, en una situació així no tothom podria... Que valenta!”. I la veritat és que sí. La Blanca, la mare de la Carla, es troba enmig d’una onada de persones que volen anar a parlar-hi. Ella, fent el cor fort de manera molt admirable, els saluda i els dedica uns minuts a tots aquells que se li acosten com un eixam d’abelles a fer-li petons i abraçades. No ha de ser gens fàcil. Després del minut de silenci, amb gran valor, es dirigeix breument al públic. “No us puc dir amb paraules com em sento perquè no hi ha paraules al món que puguin descriure el que sents quan veus a la teva filla morta. Que un dia li diguis ‘adéu carinyo, que vagi bé, demà ens veiem’ i no la tornis a veure viva mai més” relata. 

També ha parlat la mare del millor amic de la Carla, que com que ell està vivint a l’estranger, s’ha encarregat de llegir, amb un fil de veu, una carta en nom seu: “Recordem-la per tot allò que la definia com a persona i pels seus valors, no com un número més de la llarga llista de feminicidis de l’any 2023. La Carla és present i no història” recalca. 

L’homenatge, on també hi han assistit la portaveu del PSC Sílvia Paneque, la vicealcaldessa Gemma Geis i la regidora d’Igualtat i Justícia Social, Amy Sabaly, ha conclòs amb la petita actuació de la Coral Feminista de l’Ateneu Salvadora Catà, que han cantat dues cançons acompanyades per una amiga de la infància de la Carla, que ha tocat el violí. Quan sonaven les últimes notes de l'instrument, els assistents, poc a poc, han fet fila en silenci i han deixat els clavells roses i blancs a l’ofrena floral col·locada sota la fotografia riallera de la Carla, que s’havia col·locat amb un cavallet davant les portes de l’Ajuntament de Girona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Signat el conveni amb Enric Ruiz per construir el Centre Cultural d’Arquitectura

figueres
Societat

Lleida aprova la renovació urgent del contracte de jardineria

Lleida
Ciències

Mor el psiquiatre i jesuïta Jordi Font i Rodon, reconegut amb la Creu de Sant Jordi (2003)

Salellas defensa la proposta urbanística pel nou Campus de Salut

GIRONA
medi ambient

Més de 600.000 afectats a la Xina pel tifó Gaemi, que va deixar 5 morts a Taiwan

barcelona
Energia

Declaració d’Impacte Ambiental a tres parcs eòlics a l’Ebre

Batea
judicial

Amnistiat Adrián Sas, l’activista condemnat per agredir dos mossos en l’aniversari de l’1-O

barcelona
societat

Un centenar de persones assisteixen a l'acte de record de la Carla

girona
salut

Cirurgia robòtica pionera per treure un tumor del cap preservant els sentits

Barcelona