Societat

Societat

La platja de Llevant de Barcelona espera rebre 12.500 gossos

A Barcelona hi ha més gossos que nens i els gossos també van a la platja, concretament, a l’estiu, a la platja de Llevant, que rep més de 12.500 cans cada any durant la temporada alta. Per segon any consecutiu, l’Ajuntament de Barcelona, a través del departament de benestar animal de la direcció del servei de platges, torna a impulsar una reserva d’espai perquè els gossos pigall puguin gaudir de la platja. Es tracta d’una col·laboració amb l’Associació de Gossos Pigall de Catalunya que permetrà visitar l’arena entre dos quarts de nou i dos quarts d’onze del matí els pròxims 3 d’agost i 7 de setembre.

L’Ajuntament recorda que aquests gossos, més enllà de la tasca de suport que fan als seus tenidors, també necessiten esbargir-se. Des del juny ja van poder fer-ho un parell de jornades a la platja de Llevant. Tanmateix, a la resta d’espais del litoral de Barcelona continua vigent la prohibició d’accedir-hi amb gossos durant la temporada de banys, a excepció dels gossos d’assistència, que poden accedir-hi sempre.

La platja de Llevant funciona durant tota la temporada alta de platges –fins al cap de setmana posterior a l’11 de setembre– cada dia entre dos quarts d’onze del matí i dos quarts de vuit del vespre. Es tracta d’un espai delimitat, situat en un dels extrems de la platja, que disposa d’uns 1.500 metres quadrats i una capacitat d’uns 120 gossos. Durant els mesos d’estiu es pot consultar el grau d’ocupació a través del web de banys i platges de l’Ajuntament.

A més, l’espai disposa d’informadors ambientals que indiquen la normativa d’ús de l’entorn, atenen les consultes dels usuaris i realitzen, en diferents franges horàries, el control de xip als animals. Aquest és un requisit obligatori per visitar la instal·lació. Entre les condicions d’ús també hi ha que s’eviti en tot moment que els animals domèstics causin danys o embrutin els espais públics i es recullin les deposicions immediatament. Els informadors reparteixen bosses de recollida d’excrements. Els gossos potencialment perillosos han de dur sempre morrió inclòs al bany.

Tot el mobiliari de la zona de gossos està adaptat a les necessitats dels animals. Pel que fa a la neteja, es realitza de manera manual matí i tarda tant a la platja com a les passeres de fusta, a l’espigó i a l’accés i l’aparcament. Igualment, durant la nit es duu a terme una neteja mecànica amb tractor a una profunditat de vuit centímetres per airejar la sorra. De fet, es fa el mateix a la resta de les platges. Quan els criteris de contingència ho determinen, el garbellat es fa a 30 centímetres de profunditat.

L’àrea per a gossos es va implantar després de dues proves pilot desenvolupades els estius del 2016 i 2017.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.