Societat

Societat

Lleida aprova la renovació urgent del contracte de jardineria

El ple de l’Ajuntament de Lleida ha aprovat aquest divendres els plecs de clàusules per licitar el nou contracte de manteniment i neteja de la jardineria de la ciutat. Es tracta d’un punt que s’ha votat amb caràcter urgent perquè el nou servei entri en funcionament com més aviat millor. La tinent d’alcalde, Begoña Iglesias, ha justificat la urgència pel “desgast entre l’equip de govern i l’empresa a càrrec del servei, amb reiterades ordres no ateses, processos de sanció i la imposició de penalitats”. En aquest sentit, ha denunciat “falta de manteniment” que ha provocat la mort d’arbres, entre altres. El nou contracte preveu augmentar el pressupost i la plantilla.

L’empresa ja va manifestar fa uns mesos la seva voluntat de no continuar amb el contracte, que data del 2016.

“Quants arbres o plantes se’ns han de morir per falta de manteniment? No podíem esperar a sotmetre el punt a votació al ple de setembre. Havíem d’actuar de pressa i amb contundència”, ha manifestat. Lleida té gairebé 40.000 arbres.

El nou contracte de jardineria preveu la divisió de la ciutat en dos lots, així com un augment considerable del pressupost i també de personal. “Hem incrementat la plantilla, ja que era clarament insuficient, i hem professionalitzat el servei, amb tècnics titulats i encarregats a cada sector”, ha indicat Iglesias. “L’augment del nombre de treballadors ens ha permès ampliar també les freqüències, és a dir, cada espai verd de la ciutat tindrà més personal a càrrec i una major atenció, per la qual cosa el servei millorarà considerablement”, ha dit. També s’implementarà la neteja als dos marges del riu en caps de setmana o festius.

Els grups a l’oposició han criticat les formes i les les presses amb les quals l’equip de govern del PSC ha tramitat aquest punt.

Amb tot, el plec de clàusules per al nou contracte s’ha aprovat amb els vots a favor del PSC, Junts, el PP i les abstencions d’ERC i els comuns.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.