Societat

tecnologia

Un joc digital permet visitar les èpoques medieval, barroca i modernista de Vic

L’Ajuntament de Vic amb l’Oficina de Turisme i l’Associació Juga i Viu on Vius han posat en marxa el joc Tres voltes per Vic que permet descobrir el patrimoni i la realitat de la ciutat. Es tracta d’una aventura digital pensada per a tota la família, tot i que el principal públic objectiu són el jovent i els aficionats als videojocs.

El joc de les Tres voltes per Vic agrupa tres experiències en una, transportant els participants a tres èpoques històriques per la ciutat: la medieval, la barroca i la modernista. Es tracta d’una oportunitat única per conèixer la història i el patrimoni de Vic d’una manera lúdica i educativa.

Per participar-hi, els visitants només necessiten recollir gratuïtament la guia i el plànol a l’Oficina de Turisme de Vic i descarregar una aplicació mòbil a través d’un QR. A partir d’aquí, s’inicia una aventura que inclou missions i reptes presentats per personatges rellevants de cadascuna de les èpoques, permetent als jugadors interactuar amb la història d’una manera dinàmica i divertida.

Segons la regidora de Turisme, Anna Alemany, un dels objectius que tenen “des de l’Oficina de Turisme és oferir propostes turístiques per a les famílies i també per a grups de joves, i una bona manera per a arribar a aquest tipus de visitants és a través d’un joc”.

Els participants poden escollir entre tres rutes temàtiques: la volta medieval, El rebost del templer; la volta barroca, La nit dels bandolers, i la volta modernista, Els versos perduts de Verdaguer. Cada ruta ofereix una immersió d’aproximadament una hora i mitja.

En cada ruta, els jugadors assumiran rols històrics: des d’un pagès de l’època medieval, un bandoler de l’època barroca o un estudiant de Vic de l’època modernista.

Mentre passegen pels carrers del nucli antic de la ciutat, els jugadors hauran de trobar edificis i monuments emblemàtics de cada volta, superant reptes que posaran a prova la seva imaginació, deducció, enginy i habilitat. A més, descobriran diverses sorpreses escampades per diferents llocs de Vic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.