Societat

societat

La Pirotècnia francesa Ciels en Fête tanca el 52è Concurs de Focs

Ahir dissabte va concloure el 52è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava amb la cinquena i darrera nit, que va anar a càrrec de la Pirotècnia Ciels en Fête (Cels de Festa) de França. Va ser un llançament molt digne, que va saber aprofitar molt bé tots els espais que configuren l’entorn de la Roca de Sa Palomera, contradient el concepte que tenim a Blanes de la manera de treballar de les pirotècniques franceses, que sovint disparen molt lentament, i utilitzen de manera més profusa els colors i incorporen carcasses sense soroll.

Però Ciels en Fête ha desfet aquest mite amb una actuació que va rematar tots els conjunts de carcasses i artefactes que disparava amb trons, tal i com estem acostumats tant a Blanes com a d’altres terres on la pólvora forma part del seu ADN, als països mediterranis. Realment ha estat a l’alçada dels espectacles que hem pogut contemplar tots aquests dies a Blanes.

A priori pensàvem que alguns dels participants podrien ser més fluixos que els altres però, per sort, tant pel que fa a l’opinió de l’organització com pel que fa al públic, han estat cinc dispars molt bons. La gent ha gaudit molt, sobretot tenint en compte les ovacions i aplaudiments que han reblat, en general, totes cinc actuacions d’aquest 2024.

Tornant a l’espectacle d’ahir, només considerar com a negatiu l’escassa profusió de focs aquàtics que van emprar, que van ser més aviat justos. A Blanes estem molt acostumats a què s’utilitzin aquest tipus d’efectes, sobretot tenint en compte l’entorn des d’on es disparen els focs, que compten amb la característica de tenir dos àmbits a cada costat de la Roca de Sa Palomera.

Amb tot, aquesta circumstància no li treu mèrit al castell de focs d’aquest dissabte, ja que, d’entre els aspectes positius que ha tingut la seva actuació, cal destacar que han simulat una mena d’incendi de la Roca de Sa Palomera, amb uns efectes disparats des del cim. Tot plegat acompanyat d’uns artefactes pirotècnics que han agradat molt al públic.

Per últim destacar, com a nota anecdòtica, que tot el personal que ha intervingut en l’actuació d’ahir són francesos, del primer a l’últim, així com els efectes dissenyats per ells mateixos. En general, quan participen al concurs de Blanes d’altres empreses estrangeres, solen contractar personal del país. Això també cal valorar-ho, per l’esforç que significa.

Ara, després d’aquesta darrera actuació, no caldrà esperar gaire per saber el desenllaç de la incògnita sobre qui és aquest 2024 la pirotècnia guanyadora de la 52a edició del concurs. El veredicte del jurat es decidirà en un acte públic que es fa avui a les 12 del migdia a la sala de plens de l’Ajuntament de Blanes. Recordem que el primer premi està valorat en 6.000 euros, el Trofeu Vila de Blanes. Al guanyador també se’l convidarà a participar al concurs de l’any següent a Blanes, i a actuar a la Festa Major de Lloret de Mar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia