Societat

societat

Marrecs descarreguen la torre de 8 amb folre per primer cop després de la pandèmia

La jornada castellera que s’ha celebrat avui en el marc de la Festa Major de Salt ha permès que la colla local, els Marrecs, culminessin per primer cop després de la pandèmia la Torre de 8 amb folre. Aquesta estructura ja la van arribar a carregar a la jornada de Festa Major de Salt de l’any passat i en van fer dos intents per Fires de Girona, però els de les camises Blau Ter han descarregat amb èxit avui aquest castell que suposa un pas més per a la preparació del concurs de castells de Tarragona, a l’octubre, i l’actuació per Fires a la plaça del Vi de Girona, segons ha explicat el consistori a través d’un comunicat.

L’alegria ha estat palesa just descarregar la torre de 8 amb folre amb els càntics habituals i fent cas, a l’inici, de les indicacions de “força i gaudiu del castell que és una torre de 8 amb folre!”. Els Marrecs han realitzat avui una gran actuació i han culminat la tripleta de 8 ja que també han descarregat amb solvència el 4 de 8 i el 3 de 8, per acabar l’actuació amb un pilar de 6 que han carregat.

La resta de colles participants també han xalat de la jornada i els Castellers de Barcelona han fet un 3 de 8, mentre que els Tirallongues de Manresa han completat un 4 de 7 amb agulla, un 5 de 7 i un 4 de 7, i els Xerrics d’Olot han executat un 4 de 6 amb agulla, un intent de 5 de 6 per canviar a la torre de 6 que han descarregat i tancar, llavors sí, amb un 5 de 6.

La jornada castellera ha arribat aquest diumenge després d’una cap de setmana intens d’activitats. Ahir a la nit, les barraques es van omplir per l’actuació de Di-Versiones que com sempre va arrossegar una multitud de gent fins a l’Era de Cal Cigarro per seguir el seu espectacle i després el de Piratas Rumbversions. Els concerts han estat l’avantsala del tradicional correfoc dels Diables d’en Pere Botero que ha sortit de la zona del pavelló i fins a la plaça de la Vila, passant per diversos carrers del Barri Vell on els espetecs i la pólvora han omplert la matinada saltenca del diumenge.

Avui a la tarda seguiran els actes amb la proposta de l’espectacle Salt en Dansa, que arriba ja a la novena edició, i es descobrirà l’espectacle ‘La Pell Oculta’ que protagonitzaran dotze persones no professionals sota la direcció artística de Las Lo Las, amb la col·laboració d’El Canal. I a l’Era avui serà el torn de l’Orquestra Rosaleda, primer amb el concert i a la nit amb el ball de festa major, i entremig l’exhibició de sevillanes.

Demà, darrer dia de la festa major, es clourà amb una de les novetats, la Festa Jove que es farà entre 6 i 8 de la tarda amb la participació de M3L, Last Gang, micro obert per qui ho desitgi i DJ Karloss Selektah, tot al pati de l’escola del Veïnat de Salt.

L’últim dia dels actes de Festa Major també s’ha programat un espectacle infantil al Parc Monar, a partir de les 19 hores, i a càrrec de FEFE i CIA i amb el grup Arjau serà el torn de les havaneres a la plaça Massana, per tancar la Festa Major 2024.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia