Societat

Ampliant la gamma de 8

En l’últim cap de setmana de juliol no s’ha vist cap castell de gamma extra a les places, però sí com les colles de vuit han fet passos endavant fent créixer els seus registres i les colles més grans s’estan preparant per a un agost trepidant

L’últim cap de setmana de juliol va començar en realitat divendres al Vendrell amb la diada de Santa Anna, on els Nens del Vendrell van signar una gran actuació completant el tres i quatre de vuit i el seu segon set de vuit de la història, però els va quedar l’espina clavada de la torre de vuit amb folre, de la qual van fer un intent desmuntat amb dosos ja col·locats. L’havien recuperat la setmana anterior al Catllar després de set anys, però la plaça Vella imposa molt i els nervis a vegades passen factura.

Tot i així, els vendrellencs estan vivint una temporada dolça, amb grans èxits, són ja gairebé segur dins la jornada de diumenge del Concurs i el dia 11 d’agost, a Llorenç, de ben segur que tornaran a mostrar la torre.

Proves de castell de 10

Vilafranca va acollir dissabte a la tarda la diada de Cal Figarot, seu dels Castellers de Vilafranca, on els verds es van marcar els dos bàsics de nou i el quatre de vuit amb agulla, que tenen ganes de pujar un pis més. Van tancar amb un nou pilar de set amb folre.

En acabar, van fer una bona prova de tres de deu amb folre i manilles fins a sisens, un castellàs que, si no hi ha cap imprevist, provaran dissabte a Vilanova i la Geltrú.

Al seu costat van actuar la Colla Jove de Castellers de Sitges, que van consolidar la gamma mitjana de set amb el quatre de set amb l’agulla i el tres i quatre de set. El seu principal objectiu, la torre de set, va quedar en intent.

També eren a Vilafranca els Tirallongues de Manresa, que van estrenar el primer quatre de vuit de l’any, juntament amb el cinc de set i el quatre de set amb agulla.

Més estrenes

També dissabte a la tarda, els Xiquets de Reus volien celebrar una gran actuació en les festes del barri de Santa Anna. I de quina manera ho van fer!

I és que els de color avellana van descarregar el primer set de vuit de la seva història, que van acompanyar del tres i quatre de vuit.

Van compartir plaça amb la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau, que van plantar el tercer tres de vuit de l’any, a banda del cinc de set i del quatre de set amb l’agulla, i els Brivalls de Cornudella amb castells de sis.

Jornada destacada també la de diumenge a Salt, on estaven de festa major i, per tant, dia gran per als Marrecs, que volien tancar el mes de juliol completant la seva primera torre de vuit amb folre des de la pandèmia. I ja la tenen al sac!

La torre va arribar en segona ronda, després del tercer quatre de vuit de la temporada, i van arrodonir la tripleta descarregant també el tres de vuit i carregant el pilar de sis. Bona festa major, doncs, per als gironins.

Els acompanyaven els Castellers de Barcelona, que van viure a Salt una jornada ben especial completant el primer tres de vuit amb una dona a terços. En segona ronda, el dos de set i, en tercera, un quatre de vuit també per destacar ja que el feia també per primer cop una dona a segons!

També eren a Salt els Tirallongues de Manresa, amb el quatre de set amb agulla, el cinc de set i el quatre de set, i els Xerrics d’Olot amb castells de sis.

La Colla Vella dels Xiquets de Valls i la Colla Jove Xiquets de Tarragona van actuar diumenge al vespre a Vilallonga del Camp, on van continuar posant les bases per a reptes ben pròxims.

Els rosats, però, van obrir plaça amb una ensopegada. I és que van deixar en carregat el tres de nou amb folre, que va caure a la sortida de sisens, quan ja feia molta estona que es deformava. En segona ronda es van refer amb el quatre de vuit amb agulla i van tancar amb el cinc de vuit i el pilar de sis.

La Jove de Tarragona va plantar en primera ronda el cinc de vuit, després van descarregar el tres de nou amb folre i, finalment, van apostar per completar la torre de vuit amb folre i un nou pilar de set amb folre.

Cap de setmana relativament tranquil, doncs, sobretot per a les colles més grans, que ja estan preparant tota la maquinària per a un agost que de ben segur serà apassionant.

Altres actuacions

Dissabte

Riera de Gaià

Colla Joves Xiquets de Valls:

3/8, 4/8p, 4/8, p/7f

Nois de la Torre:

3/7a, 4/7a, 4/7

Xiquets del Serrallo

4/7a, 5/7, 3/7a

Diumenge

Constantí

Xiquets de Tarragona:

3/8, 4/8, t/7



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.