Societat

Societat

Voluntaris treballen a Envall per a recuperar el poble

Hi viuen tres famílies però durant tres va romandre abandonat

Amb el camp de treball es dona el tret de sortida a la construcció de sis habitatges de la cooperativa EnvallCoop

Durant una setmana, un grup de dotze voluntaris de tot el país ha participat en el projecte per a ajudar a recuperar el poble d’Envall, a la Vall Fosca, abandonat durant 30 anys. Ara compta amb un total de tres famílies que sumen set habitants. La cooperativa EnvallCoop vol impulsant la rehabilitació i construcció d’habitatges per fixar veïns al poble. Les feines per desenrunar i construir parets de pedra seca han estat el tret de sortida a la construcció de sis habitatges de la cooperativa El primer que es va rehabilitar, segons explica l’ACN, va ser un edifici que actualment és la seu de l’Escola d’Oficis de Muntanya i el refugi, casa Bigodé. Maria Clara Grimalt, coordinadora de l’espai, ha explicat que la resposta a la crida de voluntaris ha estat “molt bona”. Hi afegeix que han estat al poble “per a ajudar i aprendre”. Els voluntaris s’allotgen al refugi casa Bigodé a canvi de tasques al poble durant el matí. A la tarda poden gaudir del paisatge, la natura, la cultura o la tranquil·litat de la vall, ha dit Grimalt. Un dels voluntaris és Pau Mora, veí de Barcelona, que ha afirmat que “poder ajudar està bé” i ha afegit que poder veure com estarà el poble d’aquí a uns anys “encara estarà millor”. Per Mora aquest voluntariat “és una bona experiència” i ha explicat que ja havia col·laborat en algun projecte similar de recuperar pobles abandonats.

Des de fa uns anys, els primers veïns d’Envall, amb les iniciatives que han anat fent al poble com camps de treball i tallers d’autoconstrucció, va sortir la idea de vincular-se amb projectes de l’economia social i, a través d’una cooperativa d’habitatge, aconseguir rehabilitar cases per a ús dels veïns.

Les edificacions es faran seguint l’arquitectura tradicional de la zona. La forma compacta de les cases es mantindrà, així com els murs de pedra seca. Ara bé, s’aplicaran tècniques actuals perquè els edificis siguin més confortables, com ara fer-ne les obertures més gran



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.