Societat

Societat

Tanca temporalment la biblioteca Gabriel García Márquez per reparar “desperfectes”

L’Ajuntament de Barcelona inverteix cinc milions d’euros per millorar i renovar diferents instal·lacions de tota la ciutat

La reforma integral de la biblioteca Xavier Berenguel, a la tardor

Cinc milions d’euros per a millorar i renovar les biblioteques aquest 2024. Aquesta és la inversió de l’Ajuntament de Barcelona que inclou diferents actuacions. La Biblioteca Gabriel García Márquez ha tancat les portes aquest dilluns per iniciar unes obres per reparar “desperfectes” generats pel moviment de l’edifici. L’equipament inaugurat el 2022 i considerat la millor biblioteca del món l’any 2023, estarà tancat fins al 18 d’agost, tres setmanes. En concret, amb els treballs s’instal·laran uns suports estructurals que quedaran integrats en la volumetria de l’edifici i es construirà un nou umbracle a la façana, que permetrà crear un nou espai exterior per a diferents actes. L’espai reobrirà el 19 d’agost però les obres a les instal·lacions culturals s’allargaran fins a mitjans d’octubre. El veïns de Sant Martí tindran com alternativa la Biblioteca Poblenou- Manuel Arranz i la Biblioteca Ramon d’Alós-Moner, al barri del Besòs i el Maresme, que obriran tot l’agost.

El pla d’inversions inclou altres actuacions com ara l’inici de la reforma integral de la Biblioteca Xavier Berenguel, situada a la Vila Olímpica. L’equipament es va inaugurar l’any 1995 i requereix treballs integrals de millora de les instal·lacions, circulacions i accessibilitat, una ampliació de la sala d’actes i el dipòsit, i també una actualització funcional i del mobiliari. La reforma permetrà ampliar l’espai i donar més visibilitat al Servei de Documentació de Literatura Infantil i Juvenil (SDLiJ) de Biblioteques de Barcelona, que integra el fons especialitzat en literatura per a infants i joves més important de la ciutat i el fons en educació de l’antiga biblioteca Artur Martorell. Segons fonts municipals, les obres finalitzaran el desembre de 2025. També es faran obres de millora a altres equipaments com ara la Biblioteca Ignasi Iglesias-Can Fabra, al districte de Sant Andreu. Es preveu que tanqui a finals de setembre fins al novembre per a remodelar les instal·lacions de climatització. A Horta-Guinardó, durant la tardor, també tancarà la Biblioteca Guinardó – Mercè Rodoreda per millorar les instal·lacions elèctriques, climatització, sanejament, impermeabilització, funcionals i es renovarà part del mobiliari. Una altra de les biblioteques populars de Barcelona, la del Carmel – Juan Marsé, també farà reformes però en aquest cas no s’haurà de tancar. L’equipament condicionarà un espai de l’àrea infantil com a aula d’innovació STEAM amb l’objectiu de desenvolupar projectes relacionats amb la salut, la ciència i la tecnologia amb els centres educatius del districte. També es preveuen actuacions a la Jaume Fuster, de Gràcia, la de Vallcarca i els Penitents i la de Sant Antoni.

El pla d’inversions també permetrà comprar nou mobiliari i dur a terme accions correctives i preventives de manteniment a diverses biblioteques de diversos districtes També es renovaran els equips informàtics de les aules digitals de 17 biblioteques de la ciutat i s’implementarà del servei d’autopréstec en 9 biblioteques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.