Societat

Recullen del fons marí 200 Kg de deixalles dels focs d’artifici en la neteja amb submarinistes

A diferència dels darrers anys, aquest 2024 l’Ajuntament de Blanes ha volgut millorar la jornada de neteja del fons marí que es fa uns dies després del Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava. El matí d’aquest dilluns, un cop finalitzat el desmantellament dels dispositius que hi havia desplegats a l’entorn de la platja i la Roca de Sa Palomera, s’ha procedit a realitzar aquesta acció.

Una altra diferència ha estat que s’ha encarregat la neteja a l’entitat blanenc Club Mola Mola, de manera que estava restringida tan sols a persones acreditades, que han bussejat a l’entorn del fons marí de l’indret durant cinc nits s’han estat disparant els efectes pirotècnics. Han participat 20 submarinistes que a 2/4 de 9 del matí han arribat per carregar-se l’equipament i, posteriorment, participar en el breafing encapçalat pel responsable del Club Mola Mola, Pere Lagrange.

Els bussejadors i bussejadores s’han aplegat en grups de dos o tres persones i s’han dividit la zona per netejar, perquè s’abastés el màxim d’espai. Tots i totes anaven proveïdes de bosses enreixades per anar dipositant-hi les deixalles, amb la prioritat de recollir els residus de cartró i plàstics amb què està fet el material pirotècnic, així com les cobertes d’alumini, que n’hi havia en gran quantitat.

Finalment, s’han recollit més de 200 kg de deixalles del material pirotècnic que s’ha estat llençant durant les cinc nits de focs. Com sol ser habitual cada vegada que es fa una neteja del fons marí, tot i que es faci selectivament aquest tipus de residus, els i les submarinistes també han recollit altres tipus de material, sobretot llaunes de refrescos i cerveses, així com les sempiternes tovalloletes de neteja.

Ara bé, com també acostuma a passar, s’han tret del fons marí altres tipus d’artefactes que res tenen a veure amb el festival pirotècnic, com per exemple una típica i tòpica gandula de platja. Abans de donar per finalitzada la jornada, s’han acostat a la zona de neteja el regidor de Residus i Neteja, Javier López, i el tinent d’alcalde de Medi Ambient, Jaume Frigola, per agrair la feina feta pels i les submarinistes,



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.