Societat

SOCIETAT

La calor porta flexibilitat als horaris d’obres a Barcelona

L’Ajuntament autoritzarà que es pugui treballar a hores de menys calor, avançant una hora l’inici de l’activitat, a les 7.00, i permetent-la fins a les 21.00

L’Ajuntament de Barcelona autoritzarà que els horaris de les obres a l’exterior puguin adaptar-se a les onades de calor per prioritzar el benestar, la salut i la seguretat dels treballadors. L’Ordenança del medi ambient de Barcelona preveu que l’horari de treball d’obres ha d’estar comprès entre les 8.00 hores i les 18.00 hores per a les obres de serveis i canalitzacions, i entre les 8.00 hores i les 21.00 hores per a la resta d’obres. Amb la nova regulació es permetrà ampliar aquest horari de manera que es puguin iniciar una hora abans, a les 7.00 hores, i es permeti a totes les obres acabar a les 21.00 hores. Els treballs sorollosos, però, s’hauran de fer entre les 8.

Aquesta nova regulació s’emmarca en la normativa estatal que obliga a prendre les mesures adequades per a la protecció de les persones treballadores davant de qualsevol risc relacionat amb fenòmens meteorològics adversos, incloent les temperatures extremes, adaptant les condicions de treball, inclosa la reducció o modificació de les jornades laborals.00 i les 20.00 hores.

Des del 15 de juny, l’Ajuntament de Barcelona té activat el Pla Calor en fase preventiva, un pla que es mantindrà actiu fins al 15 de setembre. Durant aquest període els equips tenen tots els dispositius a punt per si s’activen alertes específiques de calor i es posen en marxa els recursos municipals per a la ciutadania en general. L’excés de calor i la calor sostinguda tenen efectes negatius provats sobre la salut de les persones, especialment les més vulnerables com la gent gran, els nadons o les persones que tenen algun tipus de malaltia crònica. És per això que el consistori desplega un pla amb recursos per a la ciutadania durant els mesos d’estiu, com la posada en marxa de 350 refugis climàtics, o l’activació de mesures de protecció dels treballadors i treballadores municipals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia