Societat

Societat

Tanquen l’accés a cinc espais naturals per l’elevat risc d’incendi

Es tracta del Parc Natural de la Serra de Montsant, les muntanyes de Tivissa i Vandellòs, les serres de Cardó-Boix, Baronia de Rialb i Ribera Salada

Els Agents Rurals han tancat aquest dimarts l’accés a cinc espais naturals en aplicació del nivell 4 del Pla Alfa per l’elevat risc d’incendi forestal en aquestes àrees a causa de les condicions meteorològiques. Es tracta del Parc Natural de la Serra de Montsant, les muntanyes de Tivissa i Vandellòs, les serres de Cardó-Boix, Baronia de Rialb i Ribera Salada -on és la primera vegada que s’aplica aquesta mesura-. La prohibició d’accés estarà, de moment, vigent fins el 2 d’agost però s’haurà de tenir en compte l’evolució de la situació meteorològica.

L’activació del Pla Alfa afecta 131 municipis de 15 comarques en nivell 4. També hi ha 212 municipis catalans en nivell 3. En aquest context, els Agents Rurals recorden que mentre duri l’episodi en els municipis afectats pels nivells 3 i 4 està completament prohibit fer qualsevol activitat amb risc d’incendi en terrenys forestals i en la franja de 500 metres que els envolta. El Priorat és la comarca que té més municipis amb el nivell 4 del Pla Alfa, amb 23. La segueixen les Garrigues amb 17, l’Anoia amb 13, la Ribera d’Ebre amb 12 i la Conca de Barberà amb 12. Un dels espais naturals que més preocupa els cossos d’emergències és el de la serra de Montsant, situada al Priorat. El sotsinspector de l’Àrea Regional de Tarragona dels Agents Rurals, Andreu Momblan, ha afirmat que la població “cada vegada està més conscienciada” sobre el risc d’incendi.Pel que fa a les limitacions que suposa l’aplicació del nivell 4 del pla, Momblan ha apuntat que “no es pot entrar en aquests cinc massissos i no s’hi pot fer cap activitat a agrícola, forestal o de lleure” . També afecta als municipis ja que no es poden fer activitats que puguin comportar incendis com ara treballs forestals que puguin generar restes vegetals, focs artificials, correfocs, cremes agrícoles o altres activitats excepcionals. Momblan ha assegurat aquest dimarts que “la Terra Alta, el Priorat, la Conca de Barberà, la Ribera d’Ebre i el sud del Segrià són les zones amb més risc d’incendi i on centrem més l’atenció”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els Bombers treballen amb 15 dotacions en un incendi a Caldes de Malavella

caldes de malavella
URBANISME

L’ajuntament enderroca un mur i enretira runes d’un solar de Montjuïc

GIRONA
SOCIETAT

Impugnaran els acords de l’Ajuntament de Gelida amb Ametller Origen per l’Agroparc

GELIDA
Medi ambient

Els caçadors ebrencs posen abeuradors per evitar que la fauna es desplaci als cultius

Santa Bàrbara
Societat

Desallotjada una ‘rave’ amb 200 persones en una nau industrial de la rambla Prim

Barcelona

La terminal del bus ràpid serà per a vianants i s’eliminarà l’aparcament

girona
Infraestructures

Els veïns de les esquerdes de l’A-27 a Lilla cobraran les indemnitzacions a partir del 6 d’agost

Montblanc
Medi ambient

Lleida vol començar a desplegar al gener la Zona de Baixes Emissions

Lleida
infraestructures

La mobilitat obligada, de franc a la C-16 i la C-32 a partir del 4 de novembre

Barcelona