Societat

societat

Multa a la UOC per l’ús de reconeixement facial en exàmens a distància

El jutjat contenciós administratiu 10 de Barcelona confirma la sanció de 20.000 euros imposada per l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades

El jutjat contenciós administratiu 10 de Barcelona ha confirmat la multa a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) per l’ús del reconeixement facial en els exàmens a distància als alumnes, i ha confirmat l’ACN. En concret, el jutjat rebutja el recurs contenciós que havia presentat la UOC contra la multa de 20.000 euros que li havia interposat al desembre de 2022 l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades (APDCAT), segons ha avançat ‘El Periódico’. L’ens havia rebut entre 2021 i 2021, diverses denúncies contra l’entitat per l’ús del reconeixement facial ja que durant els exàmens els alumnes havien de fer fotos amb la seva cara. El jutjat ha rebutjat el recurs i confirmat la multa ja que defensa que les dades biomètriques “són categories especials de dades” i per això diu que la sanció imposada ha estat “correcta”. A més, assegura que la UOC era coneixedora que l’APDCAT era contrària a l’ús d’aquest reconeixement facial. Existeix un reglament del Parlament Europeu i del Consell sobre la protecció de les dades personals que prohibeix el tractament de dades biomètriques per identificar una persona, tot i que hi ha excepcions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia