Societat

Infraestructures

El metro augmentarà fins a 800 els agents de seguretat

El metro tindrà cinquanta agents més de seguretat privada amb el nou contracte que Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha adjudicat per als pròxims quatre anys. Amb un pressupost de 168 milions d’euros (38 més que fins ara), la dotació creixerà fins als 800 agents i més de cinc milions d’hores de servei, és a dir, un 5% més d’hores que el contracte actual. Vetllaran per la vigilància de les 165 estacions de la xarxa, trens, tallers, cotxeres i altres dependències, i donaran suport als interventors en els controls de bitllets.

Les dues empreses adjudicatàries que prestaran el servei són Securitas i Prosegur. L’augment d’hores i d’agents de seguretat respon a l’augment del passatge al metro, que és un 7,5% superior al de l’any passat, segons TMB.

“Reforcem la seguretat al metro amb més hores de vigilància”, ha celebrat la presidenta de TMB, Laia Bonet, que ha anunciat que la xarxa de metro “ja té prop de 10.000 càmeres de seguretat, un sistema de videovigilància que millora la seguretat perquè permet veure el que està passant a trens i estacions, i evita la impunitat perquè qualsevol acte incívic o delictiu queda registrat i es pot identificar l’autor”. Les imatges d’aquests dispositius es reben al Centre de Control de Metro i el Centre de Seguretat i Protecció Civil.

Les càmeres permeten veure el que està passant en directe quan un usuari prem el botó SOS o el d’informació en un tren o en una estació. Queden enregistrades i es poden revisar per tenir totes les dades sobre una determinada situació o identificar les persones que han comès un delicte a les instal·lacions de metro, a petició dels Mossos d’Esquadra o altres cossos de seguretat.

L’objectiu és garantir la seguretat dels usuaris, dels treballadors i de les instal·lacions de la xarxa, que l’any passat va registrar més de 440 milions de validacions. A més de la cobertura ordinària de seguretat, el contracte permetrà reforçar també els efectius necessaris per a fer front a grans esdeveniments culturals, esportius i festius.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el darrer article gratuït dels 5 d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La Cambra de Girona incrementa un 30% la formació

GIRONA

Manifestació de treballadors del servei municipal de neteja

BEGUR

El comitè d’empresa de Trambaix convoca aturades a partir de dilluns

Barcelona
judicial

L’Audiència Nacional ordena a la Guàrdia Civil que no destrueixi proves del 17-A

barcelona

Les obres del túnel de Roda de Berà interromprà la circulació de trens durant cinc mesos

Tarragona
Societat

Mor Jaume Grimalt, enginyer agrònom mallorquí

El ple de Mataró es compromet a crear un ens per defensar i promocionar la llengua

Mataró

Sancionen una exregidora d’ICV per haver penjat un cartell vetat de la Festa Major

RIPOLL

Els usuaris de Mataró Bus podran pagar en targeta i arribaran al Tecnocampus

Mataró