Societat

Un incendi crema un descampat a Santa Cristina d’Aro i deixa bona part del poble sense llum

Un incendi ha cremat aquest dimecres al migdia un descampat a Santa Cristina d’Aro i ha deixat bona part del poble sense llum. La principal hipòtesi és que la sobrecàrrega d’una línia elèctrica ha originat una guspira en una torre, que es troba en un extrem de la parcel·la, i això ha encès els matolls. Segons recull l’ACN, el descampat es troba situat a l’avinguda de Riudaura, just al darrere d’un supermercat. Els Bombers han desplaçat tres dotacions a la zona i, amb l’ajuda de les ADF, han pogut apagar el foc en poca estona i extingir-ne un focus secundari. Fonts d’Endesa concreten que la línia elèctrica no ha estat la causa de l’incendi i, pel que fa a l’avaria, precisen que d’entrada ha afectat 830 abonats que ara s’han reduït a 495.

L’incendi al descampat de Santa Cristina d’Aro s’ha originat poc després de tres quarts de dotze del migdia. La hipòtesi més probable és que la causa hagi estat una sobretensió d’una línia elèctrica que passa per la zona. De fet, segons fonts municipals, hi ha hagut un testimoni que ha vist com sortia una guspira d’una torre i que, en caure a terra, s’encenien els matolls i la vegetació baixa que hi ha a la parcel·la.

Els Bombers han desplaçat tres dotacions a la zona i, amb l’ajuda de les ADF, han pogut apagar les flames al cap de poca estona. També han extingit un focus secundari.

Arran de la sobrecàrrega a la línia, segons explica l’Ajuntament, bona part del poble es troba sense llum. “S’estan investigant les causes i les primeres hipòtesis indiquen una sobretensió”. El consistori ja s’ha posat en contacte amb la companyia Endesa per informar-los de l’avaria i saber quan es podrà restablir el servei als afectats.

Fonts de la companyia elèctrica precisen que la línia elèctrica no ha estat la causa de l’incendi que ha afectat la parcel·la urbana de Santa Cristina. Pel que fa a l’afectació de l’avaria, inicialment hi ha hagut 830 clients que s’han quedat sense llum, i que a hores d’ara s’han reduït a 495. D’aquests, la majoria -467- són de Santa Cristina d’Aro; i la resta, es reparteixen entre Llagostera (20) i Castell-Platja d’Aro (8).

La companyia també explica que l’activació del Pla Alfa arran de la intensa onada de calor que viu Catalunya obliga a extremar les precaucions amb la reparació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Formació i celebració a Salt en el Dia de la Dona Africana

salt
Economia

Sánchez anuncia acord social per jubilacions parcial i activa

barcelona

Detecten casos d’animals salvatges infectats amb llengua blava a l’Alta Garrotxa

girona
medi ambient

Un incendi a l’Urgell mobilitza 67 dotacions de Bombers

Ciutadilla

El Servei d’Atenció Ciutadana atén de mitjana prop de 2.000 persones cada mes

SALT

El port de Roses ja ha rebut 900 passatgers i 4 escales de creuers el 2024

roses

Roben les figures del símbol del Naixement del monument ’Agnus Dei’ de Sant Pere

FIGUERES

Modificaran dues línies del bus urbà perquè siguin més ràpides i eficients

GIRONA
gastronomia

Els germans Roca obriran un bar de vins, tapes i ‘platillos’ a la plaça del Vi

girona