Societat

SOCIETAT

Formació i celebració a Salt en el Dia de la Dona Africana

Coincidint amb el Dia Internacional de la Dona Africana, l’associació de Dones Subsaharianes Legki Yakaru ha organitzat aquest matí a la Coma Cros de Salt una sessió formativa amb una celebració posterior amb l’objectiu “d’empoderar” i “que les dones africanes se sentin orgulloses”, ha explicat Dialla Diarra de Legki Yakaru amb seu a Banyoles. D’aquests tallers se n’han fet diversos a la capital del Pla de l’Estany però era el primera vegada que s’organitzava a Salt una formació d’aquestes característiques, un espai on les dones subsaharianes poguessin compartir preocupacions i inquietuds, en un entorn segur, ha precisat Dialla Diarra.

Salut sexual

En aquest sentit, la primera part de la jornada s’ha centrat en un taller de salut impartit per Metges del Món en el qual les participants han pogut preguntar, entre altres qüestions, sobre salut sexual, des de mètodes anticonceptius a la protecció de malalties de transmissió sexual. També s’han abordat temes com la violència de gènere.

Dialla Diarra ha fet un balanç molt positiu de la jornada. Per Dialla Diarra, és important parlar dels drets de les dones i dels seus problemes i necessitats, que són comuns, en un espai “compartit i segur” al mateix temps que es fa front a les injustícies que pateixen les dones. De la formació, explica, les participants n’han sortit amb tres conclusions fonamentals: la importància de saber la llengua, la d’aprendre un ofici i de treure’s el carnet de conduir. Aquesta és la última de les quatre sessions, de dues hores de durada cadascuna , que Legki Yakaru ha organitzat a Salt.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia