Societat

meteorologia

La calor toca sostre i s’acarnissa a l’Empordà

Tot el país sota l’onada més intensa de l’estiu

A Cabanes han superat els 43°

La calor no dóna treva aquesta setmana, tot i que podria haver tocat sostre. Avui s’ha acarnissat especialment a l’Empordà, on el termòmetre ha arribat a la màxima de 43,2 graus a Cabanes, mentre que a Barcelona s’han assolit els 37 graus.

Per tercer dia consecutiu, Catalunya està immersa en l’episodi de calor més llarga i intensa de l’any, amb afectació a tot el territori, encara que s’espera que a partir de demà, el termòmetre es vagi moderant poc a poc.

Segons les dades del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) les temperatures màximes s’han concentrat al nord-est, principalment al Empordà: Cabanes (43,2 graus), Torroella de Fluvià (43) i al Pantà de Darnius- Boadella (42,7). Dues estacions d’aquesta zona han batut els seus propis rècords en 35 anys de dades: 41,1 graus a la Tallada d’Empordà i 40,5 graus a Sant Pere Pescador. Els registres excepcionals s’expliquen perquè a l’Empordà hi ha hagut una convergència de vents que s’han unit a l’episodi generalitzat d’altes temperatures.

A la resta del país, la calor ha estat també intensa. A Barcelona, on ahir es va batre el rècord històric de 40 graus registrats a l’Observatori Fabra, la temperatura ha continuat sent molt elevada, amb una màxima de 37 graus i una mínima de 27 graus, en una altra nit tòrrida que no ha deixat dormir. A la calor s’ha unit la intrusió de pols africana, que ha portat el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat a activar aquest dimecres un avís preventiu per contaminació atmosfèrica a l’àrea metropolitana de Barcelona, així com a part de la província de Lleida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.