Societat

tradicions

La baixada del 21 centra el cartell de Santa Tecla de Tarragona

L’Ajuntament de Tarragona ha presentat avui la imatge de Santa Tecla d’enguany, que plasma els moments més àlgids de l’acte de la Baixada del 21 de setembre a la nit. L’autor de la imatgeria és Marc Volpini que ha volgut dedicar el cartell de les festes d’enguany a un dels actes més participatius i s’ha volgut donar importància al públic, “els autèntics protagonistes”. En ser un acte massiu i amb una gran representació simbòlica, Volpini ha volgut destacar sobretot les mans, plasmades en colors diferents, simbolitzant la diversitat de la societat. A la imatge hi tenen un paper destacat tant l’Àliga, com els Gegants Vells, el Lleó i la Mulassa i els diferents espais on es desenvolupa l’acte; és a dir no només les escales de la Catedral, sinó també les voltes del carrer Merceria i la plaça de la Font, on conclou la nit del 21. L’artista no ha oblidat altres elements imprescindibles i presents en qualsevol acte tradicional; com son els portants de les bèsties, els geganters i els músics.

Segons el conssitori, el cartell busca el to clàssic i popular de les auques i per aquest motiu la imatge s’ha dividit en vinyetes que reflecteixen moments clau de la Baixada, amb un estil que recorda l’art decó i amb una paleta de colors primaris que li dona una pàtina d’antiguitat. “L’objectiu és que el cartell sigui memorable i representi l’esperit col·lectiu de les festes, més com una obra popular que com una obra d’art” ha afirmat l’artista.

El dia 24 d’agost ja es posarà a la venda tot el marxandatge relacionat amb la festa d’aquest any. Santa Tecla se celebrarà del 13 al 24 de setembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.