Societat

Banyoles impulsa una ruta gastronòmica per donar a conèixer els dolços del municipi

L’Ajuntament de Banyoles impulsa els tràmits per crear ‘Ruta Dolça – Itinerari Gastronòmic’, una ruta turística per conèixer els dolços tradicionals del municipi. La iniciativa, que compta amb un pressupost de 30.000 euros, pretén potenciar la ciutat com una destinació gastronòmica de referència.

L’Ajuntament de Banyoles, a través d’aquesta actuació pretén proporcionar a la ciutadania la possibilitat de viure una experiència gastronòmica completa, posant a disposició un itinerari amb experiències vinculades a la gastronomia. El projecte també inclourà els establiments i els obradors locals més emblemàtics, així com les postres i els dolços més arrelats al municipi i les tradicions de la comarca.

En aquest sentit, Anna Tarafa, regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Banyoles destaca que “aquesta nova actuació ha de situar la ciutat com una destinació gastronòmica de referència a través dels seus dolços més emblemàtics”, a més d’afegir que “també permetrà donar més valor i visibilitat al comerç local de proximitat”.

Diversificació de l’oferta turística

La Ruta Dolça contribuirà així a enriquir l’oferta turística de Banyoles, proporcionant una alternativa a les activitats turístiques convencionals centrades en el patrimoni natural i cultural. A través d’aquesta ruta els visitants tindran l’oportunitat de descobrir un aspecte cultural rellevant de la ciutat: la tradició pastissera i la creativitat dels banyolins i banyolines. Això permetrà als visitants explorar una faceta menys coneguda de la ciutat i experimentar una nova forma d’immersió en la destinació generant nous fluxos turístics.

Des del consistori també creuen que l’actuació de la ‘Ruta Dolça’ ha de permetre desenvolupar noves sinèrgies entre els obradors de dolços locals, els establiments de restauració i les activitats de descoberta de la ciutat. La previsió és que l’itinerari i l’oferta d’experiències vinculades a la ‘Ruta Dolça sigui una realitat a finals d’aquest any 2024 .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.