Societat

El Cap de Lligamosques damunt d’un cavallet, imatge del got de les Festes del Tura 2024

Les Festes del Tura d’Olot d’aquest 2024 ja té imatge dels gots. Com és tradició, el disseny és obra de l’alumnat de l’Escola Municipal d’Expressió d’Olot. Enguany, la proposta seleccionada ha estat el treball d’en Jofre Masó Olivé, alumne de l’Aula d’Il·lustració i Còmic de l’EME que s’ha focalitzat en dues figures de la faràndula d’Olot: el Cap de Lligamosques i els Cavallets. La seva proposta va ser l’escollida d’entre les onze que es van presentar per part de la Comissió de Festes del Tura. Per altra banda, el dibuix també remet a un dels personatges principals del cartell de Festes del Tura 2024, obra de Janina Bach Pujol, que es basa en els Gegants i el Cap de Lligamosques per transmetre “l’alegria, el sentiment de comunitat i cohesió que generen les figures de la faràndula d’Olot”.

Cada any, l’alumnat a partir de 12 anys de l’EME té l’oportunitat de participar en aquest concurs voluntari aportant les seves idees. Un dels reptes importants que els petits dissenyadors han de superar és crear una proposta que superi el conjunt de requisits associats al got, com el de poc espai de què disposen per crear el dibuix, el fet que s’ha d’adaptar a la cobertura del suport, han de pensar en un disseny a una tinta sense matisos i la temàtica ha de ser sobre els elements de la faràndula principal.

Gots 100% biodegradables

Ara fa dos anys, amb la voluntat de promoure unes festes més sostenibles i respecte cap al medi ambient, Olot va decidir canviar els gots de plàstic per uns vasos fets de pellofa d’arròs, 100% biodegradables, reutilitzables durant dos anys i totalment ecològics.

Enguany, es compta amb una producció de 36.000 unitats que seran de 400 ml cada un i, com és habitual, es podran adquirir al preu d’un euro, amb la consumició que es realitzi, a les barraques de les Festes del Tura.

Tothom que ho desitgi podrà utilitzar el mateix got en les diferents consumicions i, posteriorment, emportar-se’l cap a casa o, si ho prefereix, retornar-lo i se’ls hi tornarà l’euro. Es tracta de vasos durs i resistents que es descomponen orgànicament i són aptes per a l’ús de microones o rentaplats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.