Societat

Una gavarra vessa unes 15 tones de fuel al port de Tarragona

Societat

El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (Cecat) ha activat, a dos quarts de vuit del matí, la fase d'alerta del pla especial d'emergències per contaminació accidental de les aigües marines a Catalunya (Camcat) per l'enfonsament de la gavarra La savinosa, carregada de carburants, al port de Tarragona, segons ha informat la direcció general de Protecció Civil.

El petit vaixell s'ha enfonsat de popa i només ha quedat fora la punta de proa. La gavarra s'ha enfonsat al moll de Reus amb 750 tones de fuel i 260 tones de dièsel, més 3.000 litres de carburant per a consum propi. La fuita no ha sortit del moll, perquè s'hi han col·locat tres barreres de contenció.

Entre els mitjans que han treballat en l'emergència, que ja ha sigut controlada, destaquen un helicòpter de la base de Reus i un remolcador que ha vingut des de Castelló i un altre que ho fa fet des de Barcelona. També hi ha participat un equip especial del grup d'operacions anticontaminació amb especialistes en activitats subaquàtiques del ministeri.

Normalitat en l'activitat portuària
L'accident d'aquest matí no ha afectat l'activitat portuària, perquè estava situat en una zona allunyada, segons ha informat Josep Anton Burgasé, president de l'Autoritat Portuària.

Burgasé també ha explicat que, per sort, no hi ha hagut danys personals ni ferits, i que equips de bussos estan inspeccionant el casc del vaixell per avaluar els danys i poder determinar la quantitat de carburant que s'ha abocat al mar, que s'estima que és d'unes 15 tones.

El delegat del govern espanyol a Catalunya, Joan Rangel, ha confirmat que el vaixell enfonsat havia passat totes les revisions i el seu ús com a benzinera mòbil era apta fins a l'octubre. El mes que ve, tal com estableix la normativa, s'havia de substituir per un altre vaixell.

Rangel s'ha desplaçat fins al lloc poc abans de les dotze per seguir de prop les tasques, acompanyat de la subdelegada del govern espanyol a Tarragona, Teresa Pallarès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Endesa adaptarà 1.500 suports elèctrics per evitar que les aus s’electrocutin

Santpedor

Comença la veda de pesca del pop roquer al cap de Creus

el port de la selva

Inverteixen més de 520.000 euros en millores a les escoles públiques aquest estiu

SALT

Nova ajuda per a la recollida d’aigües i els refugis climàtics

lladó

Tres noves terminals de tren per arribar al 30% de transport de mercaderies

girona
educació

El català obté el pitjor resultat a les competències bàsiques de l’ESO en una dècada

barcelona
societat

Més de 80 milions per promoure la resiliència al canvi climàtic per a 458 projectes d’ens locals

Lladó

Milloraran dos trams de la via verda situats a les hortes de Santa Eugènia

girona
societat

Els antics ocellaires de la Rambla continuen reclamant una solució per marxar

Barcelona