Societat

Societat

Més d’un 30% de la població vulnerable de l’àrea metropolitana no pot pagar el consum de l’aire condicionat

Segons una enquesta de l’AMB, els casos de pobresa energètica per combatre la calor creixen un 7% en dos anys

Un 30,7% de la població vulnerable de l’àrea metropolitana de Barcelona no pot pagar la despesa associada a un aparell d’aire condicionat durant l’estiu, segons l’enquesta ‘Percepcions i estratègies d’adaptació a la calor extrema de les llars vulnerables metropolitanes’, elaborada per l’AMB i l’Institut Metròpoli. L’estudi constata que aquesta pobresa energètica ha crescut un 7% en comparació a dos anys enrere. Pel que fa al pagament de les factures dels serveis bàsics, l’enquesta recull que un 11,5% dels enquestats té retards en el pagament de les factures de serveis bàsics.

Dels resultats, publicats aquest divendres, també destaca que l’augment de la temperatura ha provocat problemes comuns a 5 de cada 10 persones enquestades. Han manifestat dificultats per dormir, més cansament, més ansietat o malestar emocional. Un 10%, a més, indica que ha notat un empitjorament de malalties prèvies, mals de cap o migranyes. Es constata, a més, amb l’enquesta que prop d’un 20% no pren mesures bàsiques contra la calor: no beu més aigua, ni evita fer activitat física a l’aire lliure ni opta per canviar la manera de vestir-se o els aliments que menja. Pel que fa a les opcions per refrescar-se, quasi un 80% opta per anar a platges, rius o espais naturals, mentre que un 78% té consciència de ventilar la llar i prop d’un 65% diu que va a zones urbanes més fresques. Altres mesures utilitzades són dormir en una estança més fresca (41,3%), posar tendals (35,8%) o refrescar-se en fonts públiques (29,6%).L’AMB ha fet aquesta enquesta ha fet a partir d’una mostra de 1.200 persones d’entre els 520.000 habitants que viuen als barris més vulnerables a la calor, identificats a partir de l’índex de vulnerabilitat al canvi climàtic (IVAC).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.