Societat

societat

Tanquen un centre de busseig en detectar greus irregularitats en la gestió

Un centre d’immersió de Begur ha hagut de tancar temporalment després que inspectors de pesca i afers marítims de la Generalitat i agents dels Mossos d’Esquadra hi detectessin irregularitats greus en la gestió arran d’una inspecció feta la setmana passada. Concretament, i segons ha informat el Departament d’Acció Climàitca, es tracta d’incompliments relacionats amb la contractació de personal, les assegurances i l’estació de càrrega de botelles. Aquests incompliments van obligar els inspectors a decretar mesures provisionals que han comportat l’aturada de l’activitat de busseig fins que es regulin les mancances detectades. Aquesta mesura, que s’aplica en circumstàncies excepcionals, vol prevenir possibles incidents o accidents derivats de la manca de compliment dels requisits legals i de formació necessaris per operar amb garanties com a centre d’immersió, amb la qual cosa es vetlla per la seguretat tant dels usuaris com del personal del mateix centre d’immersió.

Dels més de 150 centres d’immersió actualment actius a Catalunya i que consten al registre de centres d’immersió de la Generalitat, el 52% s’ubiquen a les comarques del litoral gironí, amb uns usuaris dels seus serveis que procedeixen principalment de França, Catalunya i resta de l’estat.

En base a aquesta temporalitat de les activitats, la Generalitat reforça durant el període d’estiu les vigilàncies i inspeccions d’aquests centres per tal de vetllar per la seguretat d’aquestes activitats i dels seus òptims estàndards de qualitat i de sostenibilitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia