Societat

societat

En marxa un projecte a Lleida amb gossos per acompanyar a menors en processos judicials

Compta amb la col·laboració de l’associació Ilerkan, que dirigeix la teràpia amb els animals

Crear un entorn més còmode i segur per als menors en procediments judicials gràcies a la presència de gossos. Aquesta és la iniciativa que ha posat en marxa el departament de Justícia a Lleida. Amb el projecte Can Confident es vol obtenir la millor declaració possible dels infants, que molts cops és l’única prova contra els investigats, sobretot en casos d’agressió sexual. A més, es vol atenuar el procés de revictimització i protegir els seus drets. L’associació Ilerkan, que dirigeix la teràpia amb els animals, col·labora en el projecte, que es va començar a gestar fa dos anys per una jutgessa de Lleida i una membre de l’Equip d’Assessorament Tècnic Penal. De fet, con aquests professionals els encarregats de supervisar l’eficàcia de les intervencions per a cada cas. Segons el director dels Serveis Territorials de Justícia a Lleida, Robert Cabasés, és un “projecte pioner a Catalunya molt positiu, especialment perquè els menors són les víctimes més vulnerables”. En aquest sentit, la responsable de l’entitat, Maylos Rodrigo, ha explicat a l’ACN que “la presència del gos permet generar un ambient més distès, tranquil i amable, fet que ajuda a relaxar al nen i a millorar la seva comunicació”. Amb la proposta, a més, es vol contribuir a que el menor tingui un record més positiu.

Segons el convenir signat amb Justícia, el projecte només funcionarà quan els tutors dels infants i la comitiva judicial autoritzin l’ús dels gossos. La proposta, que ja està en marxa, es va començar a plantejar fa una parell d’anys quan la jutgessa Aurembiaix Giribet i una de les responsables de l’EATP, Montse Berenguer, van plantejar-ho al departament de Justícia i a l’associació. “Es jutges sabem de lleis, però tractar amb menors és un altre aspecte i necessitem ajuda de professionals o altres instruments, per la qual cosa la teràpia assistida amb animals serà un èxit assegurat per al bon procediment judicial”, ha apuntat Giribert.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

La Policia Municipal incorpora sis nous agents

olot
SOCIETAT

1.450 casos de violència sexual a infants i adolescents des de principis d’any

BARCELONA
societat

L’Ajuntament inicia els tràmits per construir un nou parc de bombers

lloret de mar

La primera onada de calor de l’estiu deixa un pic de 43,2 graus a Cabanes

cabanes

L'Ajuntament cobrirà la pista poliesportiva del pavelló Rafel Mora

figueres
urbanisme

Diverses afectacions a la mobilitat a Barcelona per obres de pavimentació

Barcelona
societat

En marxa un projecte a Lleida amb gossos per acompanyar a menors en processos judicials

Lleida
societat

Tanquen un centre de busseig en detectar greus irregularitats en la gestió

begur
Societat

Futur incert pel mirador de Durro, retirat per seguretat

La Vall de Boí