Societat

societat

En marxa un projecte a Lleida amb gossos per acompanyar a menors en processos judicials

Compta amb la col·laboració de l’associació Ilerkan, que dirigeix la teràpia amb els animals

Crear un entorn més còmode i segur per als menors en procediments judicials gràcies a la presència de gossos. Aquesta és la iniciativa que ha posat en marxa el departament de Justícia a Lleida. Amb el projecte Can Confident es vol obtenir la millor declaració possible dels infants, que molts cops és l’única prova contra els investigats, sobretot en casos d’agressió sexual. A més, es vol atenuar el procés de revictimització i protegir els seus drets. L’associació Ilerkan, que dirigeix la teràpia amb els animals, col·labora en el projecte, que es va començar a gestar fa dos anys per una jutgessa de Lleida i una membre de l’Equip d’Assessorament Tècnic Penal. De fet, con aquests professionals els encarregats de supervisar l’eficàcia de les intervencions per a cada cas. Segons el director dels Serveis Territorials de Justícia a Lleida, Robert Cabasés, és un “projecte pioner a Catalunya molt positiu, especialment perquè els menors són les víctimes més vulnerables”. En aquest sentit, la responsable de l’entitat, Maylos Rodrigo, ha explicat a l’ACN que “la presència del gos permet generar un ambient més distès, tranquil i amable, fet que ajuda a relaxar al nen i a millorar la seva comunicació”. Amb la proposta, a més, es vol contribuir a que el menor tingui un record més positiu.

Segons el convenir signat amb Justícia, el projecte només funcionarà quan els tutors dels infants i la comitiva judicial autoritzin l’ús dels gossos. La proposta, que ja està en marxa, es va començar a plantejar fa una parell d’anys quan la jutgessa Aurembiaix Giribet i una de les responsables de l’EATP, Montse Berenguer, van plantejar-ho al departament de Justícia i a l’associació. “Es jutges sabem de lleis, però tractar amb menors és un altre aspecte i necessitem ajuda de professionals o altres instruments, per la qual cosa la teràpia assistida amb animals serà un èxit assegurat per al bon procediment judicial”, ha apuntat Giribert.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.