Societat

TORROELLA DE MONTGRÍ

El ple aprova la concessió de les Medalles del Montgrí 2024

L’exfutbolista Judith Corominas, el divulgador Jaume Bassa i l’Escola de Futbol Baix Ter rebran aquest any la Medalla del Montgrí, el màxim distintiu cívic que concedeix l’Ajuntament de Torroella de Montgrí en reconeixement a les persones i els col·lectius que han destacat en algun aspecte de la vida municipal. La concessió es va aprovar dijous per ple i l’acte institucional de lliurament se celebrarà, com és tradició, el 24 d’agost, la vigília de Sant Genís, en el marc dels actes de la festa major de Torroella de Montgrí.

Judith Corominas (Torroella, 1966) és un nom cabdal en l’eclosió de l’esport femení, i en concret del futbol, al municipi. També es va obrir camí en la natació. Va revolucionar l’ensenyament de l’educació física com a docent a l’escola Guillem de Montgrí, va promoure el futbol base i va ser pionera en la inclusió de les dones en aquest esport amb la UE l’Estartit fins a arribar a jugar amb el Barça i les seleccions catalana i espanyola. Jaume Bassa (Torroella, 1932) és un dels historiadors i divulgadors científics del municipi més prolífics de la cultura local actual. Ha retratat la història del municipi en diversos articles, entrevistes i publicacions. L’Escola de Futbol Baix Ter, fundada fa 26 anys, és actualment el projecte formatiu i educatiu de futbol base de Torroella. Va ser resultat de la fusió de la UE Torroella i la UE l’Estartit i s’ha convertit en una entitat de referència a la comarca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia