Societat

SOCIETAT

Més de 300 participants neden en la 80a Travessia del Port de Blanes

La Travessia del Port de Blanes ha aplegat més de 300 nedadores i nedadors, que hi podien participar tant en la condició de federats com sense estar-ho. És una prova esportiva que es caracteritza alhora per tenir un potent component lúdic i tradicional. Prova d’això és que enguany ha arribat ja a la seva 80a edició, una xifra gens comuna en l’actualitat, que demostra l’arrelament i tradició. De fet, en l’actualitat és la prova esportiva degana de la diversitat que se celebren a Blanes durant tot l’any.

Igual que ja s’havia fet en les tres anteriors edicions, els participants han hagut de nedar un circuit circular a la badia de Blanes, atapeïda de públic que ha seguit l’evolució de la prova en un recorregut d’uns 900 metres que se sol cobrir en un temps mínim d’uns 10 minuts.

Hi ha qui l’aprofita per entrenar-se i d’altres per posar a prova la seva resistència malgrat el caràcter 100% popular que no deixa de tenir. Com és habitual, han participat gent de totes les edats i condicions físiques però que, per sobre de tot, volien passar una estona entretinguda i divertida a l’aigua. Finalment, la temuda presència de meduses que s’havien pogut veure els darrers dies no s’ha donat, i no s’ha registrat cap incidència destacada durant la tradicional prova. Després d’oferir un refrigeri als i les participants, ha arribat el moment del lliurament de trofeus als diferents classificats i classificades.

Classificació

Els participants federats han competit amb un xip crono, que permet mesurar les marques amb exactitud. La classificació oficial de la prova, en categoria femenina, ha estat liderada per Gisela Guerrero, del Club Natació Terrassa, com aa primera classificada amb un temps de 9’36’80 minuts; l’han seguit al segon lloc Nela Benneti, del VIC-ETB (9’42’22 minuts); i a la tercera plaça Rocío Sojo Serrat, del Club Esportiu Mediterrani (10’12’76 minuts).

Per la seva banda, a l’Open Masculí ha coronat podi el nedador blanenc Guillem Pujol Belmonte (CN Mataró) amb un temps de 8’19 minuts; a la segona plaça s’ha situat Nil Sánchez Gibello (Club Natació Terrassa) amb un temps de 9’04’19 minuts; i al tercer lloc el germà del guanyador, Ricard Pujol Belmonte (nedador independent), amb un temps de 9’06’48 minuts.

En la categoria especial masculina s’ha guardonat Jordi Madera Jiménez, del Club Canovelles, que ha invertit un temps de 14’21’22 minuts en fer la prova, mentre que en la categoria especial femenina ha estat guardonada Anna Just i Murt, que ha fet la travessia amb 18’47’69 minuts. Val a dir que en aquesta categoria especial també ha participat Héctor Botí, que pateix una discapacitat visual, i ha cobert la prova en 20’13’97 minuts acompanyat de Miguel Jiménez

Pel que fa als trofeus per a la nedadora i al nedador de Blanes més ràpids, han estat per a Guillem Pujol i Ivette Bas; els dos participants més joves són d’una banda l’Andrea Gordillo, de 12 anys, i de l’altra Enric Llorens, de 9 anys. Respecte als nedadors més veterans, en la modalitat femenina el guardó ha estat per a Neus Coll, de 74 anys d’edat, mentre que en la modalitat masculina s’ha lliurat el trofeu a Josep ‘Pitu’ Moran, de 82 anys, qui porta moltes edicions consecutives participant a la prova, i està vinculat al Grup Fondistes Blanes.

Trofeus, obsequis i esmorzar més ecològics

A banda dels trofeus als diferents nedadors i nedadores classificades, tothom qui ha participat ha rebut un obsequi en forma de medalles que s’han lliurat. Val a dir que l’any passat ja es va instaurar que, en consonància als objectius de l’Agenda 2030 de Blanes, les medalles s’han tallat i manufacturat amb fusta ecològica, igual que els trofeus lliurats als primers classificats i als premis especials.

Tanmateix, s’han incorporat productes naturals al refrigeri que s’ha ofert després de la prova, amb productes de proximitat, més concretament: pomes, a banda de refrescos i un piscolabis. Després, ha arribat el moment de fer el lliurament de trofeus, una cerimònia que ha encapçalat l’alcalde accidental, Joan Felip, i la regidora d’Esports, Mònica Rabassa; acompanyats d’altres regidores i regidors del consistori.

El Departament d’Esports de l’Ajuntament de Blanes ha comptat amb el suport de diverses entitats, empreses i institucions. Així, han sumat esforços: el Club Triatló Blanes; el Club de Vela Blanes; l’embarcació de Protecció Civil i efectius del Servei de Vigilància, Salvament i Socorrisme. També han col·laborat la Policia Local de Blanes, McDonalds, Freskibo, Kids&Us, el Consell Comarcal de la Selva i la Diputació de Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia