Societat

GIRONA

Les obres als pisos de l’Aurora, pendents de dos propietaris

L’Ajuntament de Girona ha activat la via judicial per poder aconseguir les dues autoritzacions de propietaris que li falten per iniciar les obres de substitució de les passarel·les d’accés als pisos de l’Aurora, al barri del Pont Major. Segons confirmen fonts del consistori, els propietaris són una entitat financera i una dona que va morir i de qui ara s’estan buscant els hereus.

L’actuació als pisos de l’Aurora la durà a terme l’Ajuntament de manera subsidiària per incompliment reiterat de l’obligació de manteniment per part dels propietaris, que hauran d’assumir el cost de les obres. Els treballs es van treure a licitació el mes de març passat per un import de 201.028,57 euros (IVA inclòs), cosa que representa un cost d’uns 7.000 euros per habitatge.

Nova licitació

D’altra banda, la licitació d’aquestes obres va tornar a passar dilluns passat pel ple municipal a causa d’un defecte de forma. En concret, es tracta d’un error en els terminis d’exposició pública de la contractació. “Més enllà del que s’aprova en el ple per esmenar un error en la licitació, el tema és que la reforma està encallada perquè hi ha dos veïns que encara no hi han donat permís”, va explicar Cristina Andreu, regidora de Transició Ecològica i Transformació Urbana. “Hem iniciat la via judicial per fer arribar les dues notificacions formals als dos propietaris que encara no han respost. Esperem poder començar les obres en breu. Ja teníem l’empresa i aviat haurem tornat a posar a licitació la direcció facultativa”, hi va afegir.

Responent als comentaris de l’oposició, la regidora va reconèixer els errors de procediment en la licitació, però hi va afegir que no és senzill executar aquestes actuacions en un “entorn difícil” que no disposa ni de comunitat de propietaris: “Una part de les dificultats no venen de l’Ajuntament.” En aquest sentit, Andreu va avançar que el consistori ha iniciat una col·laboració amb la Diputació de Girona per “assajar” el suport a comunitats de veïns d’aquestes característiques: “Hem escollit aquesta comunitat perquè les dificultats van més enllà de les passarel·les. Això ens dona l’oportunitat d’intervenir en una propietat que havia deixat d’assumir la seva responsabilitat.” Segons Andreu, aquesta prova pilot donarà al consistori un aprenentatge sobre “com s’ha de treballar” en altres situacions semblants de la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia