Societat

SOLIDARITAT

La Coordinadora d’ONG Solidàries de les Comarques Gironines creix en socis i participació

La Coordinadora d’ONG Solidàries de les Comarques Gironines ha fet balanç de l’últim exercici i hi destaquen la incorporació de sis noves entitats durant el 2023. S’hi han incorporat l’Associació Ñamatu –formada per dones colombianes però oberta a incorporacions d’altres procedències per treballar amb dones en risc d’exclusió social des del barri de Sant Narcís; però també CC ONG, una entitat amb projectes de cooperació a 50 països diferents i que té uns 6.000 socis.

Entre les novetats també n’hi ha de fora de la demarcació, com ara el Projecte Tabassaye –maresmenc i 250 socis per a accions al Senegal. Però tanquen la llista l’Associació Kemonïk –des del 2017 apadrina menors de dones víctimes de violència de gènere–; Món Banyoles –només per a dones i que té el doble objectiu de la cohesió social al Pla de l’Estany i de la igualtat de gènere; Buenaventura un Mar de Oportunidades –amb seu a Girona i per donar suport i acollida a persones migrants–, i un altre dels pilars, el restaurant La Porta del Món, on duen a terme un projecte d’inserció sociolaboral per a dones, que també funciona com a espai sociocultural comunitari.

La coordinadora aplega reconeixements durant les darreres tres dècades i no obvia les tensions afegides en el panorama internacional durant els darrers tres anys, amb l’esclat dels conflictes bèl·lics a Ucraïna –el febrer del 2022– i Gaza, la passada tardor. Han intentat reorganitzar el secretariat per dotar les organitzacions membres d’un grau més alt de participació, i la seva aspiració és pujar un graó en el nivell de referència a escala catalana, en el sector de la cooperació al desenvolupament, la pau i la promoció dels drets humans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia