Societat

Vuit propostes d’entitats opten a ser incloses al pressupost d’inversions per millorar Castellar

Un total de vuit propostes opten a ser incloses al pressupost que l’Ajuntament destinarà a inversions aquest any 2024. Es tracta dels projectes que diferents entitats i ciutadania han presentat en el marc de la sisena edició del procés de pressupostos participatius, i que compleixen amb el que recull el reglament regulador.

Els castellarencs podran votar entre l’1 i l’11 de setembre les següents actuacions: a la zona de L’Arbreda, fent un pipipark i espai de convivència i esbarjo; fer millores als pavellons esportius; fer-ne també al mirador al riu; construir un circuit per a bicicletes, patinets, etc (pumptrack); recuperar el patrimoni fluvial i industrial del Ripoll al Molí d’en Barata; executar obres als patis de les escoles; fer una coberta vegetal al voladís de formigó de la plaça d’El Mirador; o millorar l’entrada de l’Aire-Sol D.

Cada votant podrà escollir fins a tres propostes de la categoria de projectes localitzats al nucli urbà, per ordre de preferència. La proposta escollida en primer lloc tindrà 3 punts, la que es triï en segon lloc, 2 punts, i la seleccionada en tercer lloc, 1 punt. En aquesta edició tan sols hi ha una proposta corresponent a la categoria de projectes d’inversió localitzats a Sant Feliu del Racó i urbanitzacions, però, se li podran atorgar 3, 2, 1 o 0 punts.

Les votacions –els nascuts abans de l’1 de gener de 2014 i empadronades abans del 10 de juliol de 2024— es podran fer o bé a través d’Internet, al web https://www.castellarvalles.cat/votacionspressupostos , o bé presencialment. De forma presencial es podrà fer al Servei d’Atenció Ciutadana (El Mirador) del 2 al 6 de setembre i també el 10 de setembre, de 8.30 a 20.30 hores, o votar a l’estand de la Festa Major que s’instal·larà a la plaça d’El Mirador el diumenge 8 de setembre, de 10 a 14 hores.

Els resultats es donaran a conèixer el 12 de setembre. Les propostes que es faran seran aquelles que hagin obtingut més punts, fins a esgotar el pressupost de 200.000 euros. El pressupost màxim per a cada proposta presentada és de 50.000 euros.

En les sis edicions que s’han fet fins ara s’han presentat un total de 70 iniciatives, i l’edició de més participació va ser la de 2021, que va comptabilitzar 18 propostes presentades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia