Societat

BEGUR

Suspès temporalment el projecte de la Font de Baix pel recurs d’un dels licitadors

El procediment de contractació de la nova zona d’equipaments municipals a la zona de la Font de Baix ha quedat temporalment aturat a causa del recurs presentat per una de les empreses que va participar en la licitació. El ple municipal del 23 de juny va adjudicar el contracte a l’empresa Rubau Tarrés Sau, que va guanyar el concurs públic. L’11 de juliol, però, l’empresa Cosplaan, que va quedar quarta i última en el procés d’adjudicació, va presentar un recurs especial al Tribunal Català de Contractes per un desacord en el procediment.

Aquesta situació ha provocat la suspensió automàtica del procediment fins que no es resolgui el cas. “Lamentem aquesta situació, teníem moltes ganes de posar en marxa les obres a la Font de Baix. Estem treballant per solucionar aquest tema com més aviat millor i esperem poder donar notícies positives ben aviat. Agraïm la paciència i comprensió de tots els veïns i veïnes de Begur durant aquest procés”, assegura l’alcaldessa de Begur, Maite Selva.

L’edifici, que s’aixecarà a l’entrada principal del nucli antic des de Girona, preveu l’habilitació dels següents equipaments municipal: el consultori mèdic local, una àrea d’atenció al públic de la regidoria de Serveis Socials, les dependències de la policia local –entre aquestes, el parc mòbil–, dipòsit municipal de vehicles i, finalment, les dependències de Protecció Civil (també amb el seu parc mòbil) i, finalment, els espais públics exteriors. L’UTE formada per l’entitat Territori 24 Arquitectura i Urbanisme SLP i la professional Maria Benedito Ribelles, va guanyar el concurs per a la redacció dels projecte bàsic, d’execució i de direcció facultativa.

Les obres es van adjudicar per un import de 6.216.147,74 euros i tenen un termini d’execució de 21 mesos. L’Ajuntament, en una nota de premsa, informa que no pot determinar quan es podrà reprendre el procediment de contractació ni quan es podrà formalitzar el contracte: “Es preveu que aquest procés duri uns quants mesos, fet que endarrerirà l’inici de les obres”, afegeix el consistori.

Aquest projecte es va començar a treballar l’any 2020, però la primera subhasta de les obres, que va tenir lloc el 2022, va quedar deserta a causa de l’increment de la inflació. Per aquest motiu, el consistori va decidir suprimir del projecte inicial la planta subterrània destinada a aparcament i va tornar a licitar les obres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia