Societat

societat

L’Agència Catalana de l’Aigua inicia els tràmits per a construir la depuradora de Sarral

S’ha posat a licitació el contracte per executar les obres, podent presentar ofertes fins el 6 de setembre

L’Agència Catalana de l’Aigua, l’ACA, ha iniciat els tràmits per a construir la depuradora de Sarral, a la Conca de Barberà. S’ha tret a licitació el contracte per a executar les obres, amb un pressupost de 4,5 milions d’euros, i es podran presentar ofertes fins el 6 de setembre. El projecte preveu la construcció d’una depuradora de tipus biològic de fangs activats per aeració perllongada, amb una decantació secundària i una línia de recirculació de fangs. La seva capacitat serà de 540 m3/dia, equivalent a una població de 3.735 habitants. La depuradora, per tant, estarà dimensionada per a les necessitats de sanejament actuals i futures. A més de la construcció de la depuradora, es preveu la construcció d’una estació de bombament i un col·lector en alta per a recollir les aigües procedents del clavegueram municipal. L’aigua degudament tractada servirà per a millorar ambientalment la qualitat de la conca del riu Francolí. Les obres tenen una previsió d’execució d’11 mesos, i l’edificació estarà integrada amb l’entorn. A la mateixa parcel·la hi ha espai, per si cal ampliar les instal·lacions en el futur.

Situació a Catalunya

Actualment hi ha 556 depuradores actives a Catalunya, que garanteixen el sanejament a més del 97,2% de la població. Pel que fa a la comarca de la Conca de Barberà, actualment hi ha cinc depuradores en servei, que garanteixen el sanejament de les aigües residuals prop del 76% de la seva població.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia