Societat

societat

Desactiven la Fase d’Emergència per nits tòrrides del Pla Calor i es manté activa la fase d’Alerta

La fase d’Alerta es va activar el 23 de juliol i va pujar a emergència el dia 30

La decisió s’ha pres aquest dilluns, amb previsió del descens de les temperatures nocturnes

El Departament d’Urgències i Emergències Socials, en coordinació amb el servei de Protecció Civil de Barcelona, ha desactivat a les 9 hores d’aquest dilluns la Fase d’Emergència de Calor Intensa per nits tòrrides del Pla Calor. Tot en previsió que les temperatures nocturnes baixin de 28 graus centígrads durant la major part de la nit. Tanmateix, es manté activa la Fase d’Alerta per calor nocturna intensa, per temperatures de 26 graus a la nit. L’activació d’aquesta fase, que té en compte les temperatures entre les dotze i les 6 de la matinada, manté en situació d’alerta el centre d’urgències i emergències socials de Barcelona, el CUESB, per si cal fer alguna intervenció específica o algún trasllat puntual de persones vulnerables. Els diferents serveis d’atenció a persones de l’Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS), i els serveis de teleassistència, mantenen i amplien el seguiment de les persones i/o famílies identificades com a altament vulnerables. I sempre que sigui possible s’estableixen les mesures oportunes per tal d’evitar-ne la sortida al carrer: concessió puntual de servei d’àpats a domicili, lliurament de ventiladors, atenció personalitzada a domicili. Es traslladen les persones vulnerables que determinen els serveis socials i que acceptin voluntàriament el seu trasllat fins a l’Espai Refugi del CUESB o a d’altres disponibles.

La intervenció social en el marc del Pla Calor s’inicia moltes setmanes abans de les onades de calor i la detecció duta a terme al llarg de l’any pels diferents serveis a l’espai públic, compta amb 115 professionals, a més de l’equip del CUESB. El servei de teleassistència arriba a més de 100.000 persones grans de la ciutat identificant població en situació de vulnerabilitat; el Servei d’Atenció a Domicili (SAD) arriba a 21.000 persones en situació de dependència de la ciutat amb difusió de recomanacions davant la calor i suport directe; els Serveis d’allotjament temporal per a persones sense llar, que al mes de juny ha atès 2.508 persones de niti 3.878 en els serveis diürns persones (amb provisió d’aigua freda i informació, entre altres), i els Menjadors socials, que al mes de juny han atès 751 persones.

Fase alerta

El CUESB, com a refugi climàtic, habilitarà una sala d’espera amb climatologia de confort i font d’aigua per a persones. Si és necessari ampliarà aquest espai, farà desplaçaments a domicili per fer valoracions de risc i, entre d’altres. A més a més, es podrà valorar la conveniència d´establir un operatiu específic a la via pública durant la franja més calorosa del dia dirigit a persones vulnerables i persones sensellar, en coordinació amb els serveis d’espai públic, per tal d’informar a la població de l’existència de la xarxa de refugis climàtics i d’altres mesures de prevenció. En cas de detectar-se cap persona que pugui estar en risc s’avisarà el 061 o bé el 112 i, si s’escau, es procedirà a fer un acompanyament d’aquesta persona fins a un centre d’acollida climatitzat com pot ser el CUESB. Tanmateix, de moment, en ser una activació per calor nocturna, no ha calgut activar aquest operatiu.

Fase emergència

A banda de les actuacions previstes en la fase d’alerta, es proposarà el trasllat a centres habilitats com a refugis climàtics per aquelles persones que ho puguin requerir i, en cas que sigui necessari, també s’activarà el CUESB com a lloc de pernocta per a persones que presentin una gran fragilitat.

Aquestes actuacions s’emmarquen en el Pla Calor municipal, actiu en fase preventiva des del 15 de juny fins al 15 de setembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Nova zona d’aparcament amb 60 places gratuïtes properes al centre

palafrugell
LLORET DE MAR

La Policia Local comissa uns 500 articles falsificats d’una botiga

LLORET DE MAR
BANYOLES

Alfons Martinell rep el Premi Internacional CGLU-Ciudad de México

BANYOLES
serveis

L’aigua de la mina del barri Fortuny anirà a la xarxa de Reus

reus
societat

Desactiven la Fase d’Emergència per nits tòrrides del Pla Calor i es manté activa la fase d’Alerta

Barcelona

El vas principal de l’abocador de Coll Cardús comença a segellar-se

VACARISSES
GIRONA

La Policia destina tres agents més a tasques de carrer gràcies a un nou dispositiu mòbil

GIRONA
Medi ambient

Barcelona respira l’aire més net dels últims 25 anys, però lluny dels límits de 2030

Barcelona
societat

Can Ruti tracta més de 60 pacients amb Parkinson o tremolor amb un sistema pioner d’estimulació cerebral remota

Badalona