Societat

LLORET DE MAR

La Policia Local comissa uns 500 articles falsificats d’una botiga

La Policia Local de Lloret de Mar, dirigit per la Unitat de Policia Administrativa, va intervenir 500 articles d’una botiga del carrer Cervantes per engany al consumidor. Entre les peces comissades hi havia samarretes i bosses de mà, entre d’altres, que van ser requisats per diverses infraccions del Codi de Consum de Catalunya. En concret, eren les relatives a l’etiquetatge i l’exposició dels preus i la declaració de l’IVA, que induïen a l’engany dels consumidors fent passar per originals imitacions de marques com Nike, Adidas, Louis Vuitton, Puma Chanel i Gucci i productes associats a equips de futbol d’elit, com el Barça o el Madrid, i seleccions esportives, com la d’Espanya o l’Argentina.

Segons informa el consistori, l’activitat s’enfronta a diverses infraccions de caràcter greu en la normativa de consum i a una multa d’entre 10.000 i 100.000 euros per cada infracció. Aquest és el quart expedient a activitats comercials que s’obre al municipi per la via de protecció del consumidor. El consistori actua per via de caràcter administratiu, de la qual l’Ajuntament és competent, defensant l’obligació dels comerços d’expressar clarament les característiques dels productes a la venda, la seva composició i origen, el fet si són imitacions o originals i el preu i l’IVA corresponent.

També es traslladarà a la resta de cossos de seguretat competents i a les marques industrials que puguin estar afectades per si volen exercir els seu drets en defensa dels seus interessos per altres vies de caràcter civil o penal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.