Societat

moda

Barcelona es vol convertir en la ciutat de la moda de referència a la Mediterrània

La comissió d’Economia i Hisenda de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat potenciar el sector de la moda mitjançant el pla estratègic Barcelona, ciutat de moda 2024-2030, amb la intenció de posicionar la ciutat com un referent a la Mediterrània i actuar com a pont amb l’Amèrica Llatina. Aquest pla, proposat pel grup TriasxBCN, ha de tenir com a objectius, entre d’altres, crear una direcció general de moda, amb una taula de treball que incorpori representants del sector, fer un mapa i un estudi integral de l’estat actual del sector a la ciutat i de la seva activitat, impulsar un saló o fira de moda professional, a més del Professional Trade Fare de la Barcelona Bridal Fashion Week, i impulsar una Setmana de la Moda de Barcelona, com un referent del país i internacional, que doni cabuda als principals esdeveniments de moda de la ciutat, i en què s’impulsi un premi de moda de referència internacional. També es vol impulsar la regió Barcelona Moda i que les administracions treballin plegades per promoure el DHUB i el Museu Tèxtil com dues referències en clau museística i de fons documental del sector de la moda. Per cert, que Barcelona ja tenia un Museu Tèxtil, el Museu Tèxtil i de la Indumentària, al carrer Montcada, i l’Ajuntament el va deixar perdre.

El pla també proposa que s’impulsi un calendari anual d’exposicions sobre moda (moviment, dissenyadors, fotògrafs, etc.), que es creï un consell municipal de la moda i que es proposin polítiques fiscals per estimular la instal·lació d’emprenedors a la ciutat. Entre altres estratègies, es vol desenvolupar la plataforma digital Barcelona Fashion Place, un canal interactiu que contingui la informació sobre moda i Barcelona, potenciar els eixos comercials de moda i tendències de Barcelona i dissenyar campanyes de promoció de la capital com una ciutat referent de moda.

Barcelona ja és ara mateix una ciutat relacionada amb la moda, amb la plataforma 080 i la Barcelona Bridal Fashion Week. El passeig de Gràcia és un dels carrers de marques de moda més influents del món i, a remolc de la copa Amèrica, Louis Vuitton va celebrar a la ciutat una de les desfilades més importants de la temporada. Barcelona va ser on Pedro Rodríguez i Santa Eulàlia van fer als anys vint del segle XX les primeres desfilades d’alta costura de l’Estat, i la capital catalana va ser on el modista més gran, Balenciaga, va obrir botiga i va donar encara més pes als dissenyadors locals, com Carme Mir, El Dique Flotante i Pertegaz.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.