Societat

Signat el conveni per fer realitat la Planta fotovoltaica de l’abocador de Puigpalter

El projecte de la planta fotovoltaica de l’abocador de Puigpalter fa una passa més per fer-se realitat, amb el conveni de col·laboració entre el Consell Comarcal del Pla de l’Estany i ‘L’Energètica’, l’empresa pública de Catalunya que es dedica a produir i subministrar energia d’origen renovable. A través d’una concessió demanial, cedeix els terrenys amb la finalitat que l’empresa pugui sol·licitar els permisos d’accés i connexió corresponents i promoure la construcció del parc fotovoltaic. En concret, el conveni contempla que sigui l’empresa pública la que es faci càrrec de promoure la construcció del parc fotovoltaic a l’abocador de Puigpalter.

En aquest sentit, Francesc Castañer, president del Consell Comarcal del Pla de l’Estany, ha valorat molt positivament aquesta acord, i destaca que “aquest conveni suposa una nova passa per fer realitat el projecte del Parc Solar Fotovoltaic que s’instal·larà a la part en desús de l’abocador de Puigpalter”. “Aquest projecte està lligat a d’altres accions que hem anat desenvolupant des del Consell Comarcal a favor de la transició energètica, i amb l’objectiu de produir-nos l’energia que consumim” ha afegit Castañer.

Més enllà del desenvolupament del projecte, l’acord contempla la realització de reunions periòdiques amb l’objectiu d’identificar possibles actuacions i mesures conjuntes i d’interès comú per promoure la transició energètica a la comarca del Pla de l’Estany.

Capacitat per generar 3,6GWh anuals

El projecte de la planta fotovoltaica de l’abocador de Puigpalter constarà de 4.446 plaques fotovoltaiques bifacials capaces de generar 3,62GWh anuals, equivalents al consum de tot l’enllumenat públic de tota la comarca durant un any. La planta ocuparà una superfície total de 25.838 metres quadrats, dels quals 11.520 seran ocupats per les plaques.

A més, està previst que la instal·lació fotovoltaica es faci a la part clausurada del dipòsit controlat de residus de Puigpalter, ubicat als municipis de Banyoles i Porqueres. A més dels 4.446 mòduls fotovoltaics de 560Wp, també es contemplen 11 inversors de 200kW, resultant en una potència pic de 2.489 kWp i 2.200 kW de potència nominal.

El conveni de col·laboració entre el Consell Comarcal del Pla de l’Estany i ‘L’Energètica’ es va signar el passat mes de juliol i té una vigència de 4 anys, que es poden prorrogar fins a 4 anys més, si ambdues parts així ho determinen abans de l’extinció del conveni.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
seguretat

Més tanques al Maresme perquè no es creui la via

Premià de Mar

Atenen 166 emprenedors durant els primers sis mesos del 2024

santa coloma de farners
equipaments

Canvien el sostre del pavelló de les Casernes, a Vilanova i la Geltrú

VILANOVA I LA GELTRÚ
equipaments

Nou pavelló i reforma dels patis de l’institut Camí de Mar de Calafell

CALAFELL

Signat el conveni per fer realitat la Planta fotovoltaica de l’abocador de Puigpalter

banyoles
GIRONA

L’Arxiu Municipal ingressa dos programes de festes dels anys 1935 i 1948

GIRONA

La residència del monestir de Sant Daniel obrirà a mitjans del 2025

GIRONA

Figueres adjudica les obres per adequar l’antic escorxador com a menjador social

FIGUERES
Medi ambient

Ventiladors, gelats de fruita i granissats de cucs perquè els animals del zoo suportin la calor

Barcelona