Societat

Sant Llorenç de Terrassa tindrà la residència per a persones amb discapacitat intel·lectual el 2026

El passat 27 de juliol es va fer l’acte simbòlic d’inici d’obres de la futura residència de la fundació Ampans en els terrenys cedits per l’Ajuntament de Terrassa al carrer de la Castellassa, número 10-12 del barri de Sant Llorenç i que estarà enllestida el 2026. L’edifici comunitari donarà resposta a les necessitats residencials i d’atenció diürna de les persones amb discapacitat intel·lectual amb necessitats de suport generalitzat. Tindrà capacitat per a 60 persones i ha estat dissenyada en unitats de convivència de sis persones, similars a un habitatge amb habitacions individuals amb bany, així com espais comuns com el menjador o la terrassa. També s’oferirà servei d’atenció diürna amb capacitat per a 20 persones, i servei respir per a les famílies. El projecte compta amb espais comuns per afavorir la socialització i la relació amb l’entorn, així com el benestar de les persones que hi viuran.

La fundació calcula que la residència comportarà la creació de 52 llocs de treball especialitzats i qualificats. Ampans treballa en l’acompanyament a les persones amb discapacitat intel·lectual i en situació de vulnerabilitat des del 1965 i per desenvolupar aquest projecte també ha comptat amb la col·laboració de les famílies representades per l’entitat Coordinadora Capaç i també de Prodiscapacitats Fundació Privada Terrassenca (Prodis).

Durant l’acte els participants van escriure un missatge en pedres que s’ubicaran a un lloc destacat de la residència una vegada finalitzada la construcció. Ñ’edifici residencial tindrà 2.550 m², mentre que el centre de dia n’ocuparà 1.150. El projecte s’ha fet aplicant paràmetres d’eficiència energètica per a procurar el màxim respecte amb el medi ambient i l’entorn. Les obres van començar a la primavera i està previst que finalitzin el primer trimestre de l’any 2026.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
successos

Detenen un passatger amb 1,5 quilos de cocaïna ingerida en 153 cilindres, a l’aeroport del Prat

El Prat de Llobregat
societat

Un total de 92 aspirants de 796 inscrits aproven les oposicions a notari

barcelona

Sabadell exportarà aigua regenerada en xarxa a Sant Cugat i Cerdanyola

SABADELL
ROSES

Els empresaris reclamen millores en el servei de neteja viària

ROSES
societat

L’Ajuntament de Barcelona compra un edifici destinat a ús turístic, per reconverir-ho en parc públic d’habitatge

Barcelona
MEDI AMBIENT

Promouen la recuperació i construcció de barraques al delta de l’Ebre

Sant Jaume d’Enveja

El barri de Sant Llorenç tindrà la residència per a persones amb discapacitat intel·lectual el 2026

TERRASSA
SANTA CRISTINA D’ARO

Instal·len un nou cartell accessible al dolmen de la Cova d’en Daina

SANTA CRISTINA D’ARO
GIRONA

Baixen les denúncies per furts, drogues i sorolls durant el primer semestre

GIRONA