Societat

ROSES

Els empresaris reclamen millores en el servei de neteja viària

L’Associació d’Empresaris Roses-Cap de Creus s’ha reunit amb l’Ajuntament de Roses per fer un seguiment de les seves reclamacions per millorar el municipi. Durant la trobada, els empresaris rosincs han plantejat la necessitat d’adequar el servei de la neteja viària a la realitat d’un municipi turístic com Roses, d’abordar urgentment la regulació dels aparcaments a Santa Margarita, de potenciar la mobilitat sostenible, d’exercir un major control sobre els HUTS il·legals i de seguir treballant amb fermesa contra el top manta.

En la reunió hi ha assistit l’alcalde, Josep Maria Martínez; el regidor de Turisme i Promoció Econòmica, Fèlix Llorens; la regidora de Seguretat Ciutadana, Olga Simarro; el regidor de Medi Ambient, Infraestructures i Serveis Públics, Lluís Espada, la regidora de Cultura i Festes, Sílvia Ripoll; el president de l’Associació d’Empresaris, Miquel Gotanegra, i membres de la junta de l’entitat, que representa més de 200 empresaris del municipi que donen feina a uns 5.000 treballadors.

L’associació d’empresaris ha plantejat la necessitat d’introduir millores en el servei de neteja viària ara i no esperar a l’adjudicació del nou contracte previst per d’aquí a un any i mig. “Els empresaris estem fent esforços per mantenir i augmentar els segells de qualitat mediambiental i cal que el servei estigui a l’alçada”, ha manifestat Miquel Gotanegra.

Els aparcaments de Sant Margarita són unes altres de les preocupacions dels empresaris rosincs. Per aquest motiu, han reclamat que s’abordi amb urgència la seva regulació. “Aquest aspecte també és una necessitat per seguir treballant per un turisme de qualitat”, segons el president de l’Associació.

En relació al top manta, els empresaris aposten per seguir treballant amb més fermesa i contundència per acabar amb un problema que no només perjudica els comerços, sinó tota la imatge de la destinació. El president de l’associació ha reclamat “el màxim consens de les forces polítiques de l’Ajuntament per buscar una solució ”.

Potenciar la mobilitat sostenible, més controls als HUTS il·legals, la millora dels camins de ronda de Canyelles a l’Almadrava i de l’Almadrava a Falconera, i més previsió per afrontar els futurs episodis de sequera, són altres demandes que s’han tornat a posar damunt la taula.

Per altra banda, l’associació d’empresaris ha celebrat l’allargament del servei de vigilància, salvament i socorrisme a les platges però ha demanat que en el proper pressupost es contempli ampliar encara més el servei, en concret del 15 de maig al 15 d’octubre, per adequar-ho a la realitat de la desestacionalització de la temporada turística.

El president de l’Associació ha demanat que s’estableixi un calendari de reunions de treball per anar prioritzant els temes i ofereix de nou la col·laboració de l’entitat” en tot el que es pugui”. Assegura que empresaris i Ajuntament comparteixen el mateix objectiu: que Roses sigui una destinació referent en excel·lència i sostenibilitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.