Societat

societat

Un total de 92 aspirants de 796 inscrits aproven les oposicions a notari

El Col·legi Notarial de Catalunya ha estat la seu de les oposicions per primer cop després de deu anys

Un total de 92 aspirants han aprovat el quart i últim exercici de l’oposició per a ser notari, cosa que representa l’11,6% dels 796 inscrits. Les notes més altes han estat un 7,15 sobre 10 durant el primer exercici; un 7,20 sobre 10 al segon exercici; i un 19,70 sobre 20 al tercer exercici. Entre els aprovats, el 55,44% són dones, tot i que el 61% del total d’inscrits inicials eren dones i el 39% homes. La mitjana d’edat dels aprovats en aquesta oposició ha estat de 30 anys. El conjunt d’exercicis per optar a una notaria ha tingut lloc durant els últims mesos al Col·legi Notarial de Catalunya, que ha estat la seu de l’oposició per primera vegada des de fa deu anys. Els opositors que han superat el tercer i el quart exercici ocuparan ara les seves places a notaries de tot Espanya en el pròxim concurs que es convoqui, encara sense data determinada.

Pel que fa a la procedència, la comunitat autònoma amb major nombre de nous notaris ha estat Andalusia (22), seguida del País Valencià (13) i la Comunitat de Madrid (11). Per l’altra banda, han estat 10 els aspirants aprovats que procedeixen de Catalunya. Com a anècdota, han aprovat tres parelles de germans, entre els quals dues germanes són bessones.

D’entre els aprovats, 10 s’han format a l’Acadèmia d’Opositors de Catalunya, que ofereix preparació gratuïta i té la seva seu al Col·legi Notarial de Catalunya, brindant als aspirants la possibilitat de formar-se per a aquesta prova i fent el notariat accessible per a qualsevol ciutadà. Ara, els nous notaris realitzaran un curs pràctic que tindrà lloc també en el Col·legi, abans de prendre possessió del seu primer destí durant els pròxims mesos.

Durant l’anterior oposició, la mitjana de temps que els notaris van dedicar a preparar i aprovar l’examen va ser de cinc anys. De la mateixa manera, el 87,5% dels aprovats van dedicar, de mitjana, 50 hores setmanals a l’estudi, calculant-se un mínim de 3.000 hores d’estudi per a tenir opcions de superar l’oposició.

Les oposicions a notaries es convoquen aproximadament cada dos anys i es duen a terme de manera rotativa en un dels 17 col·legis notarials d’Espanya. L’última ocasió en la qual el Col·legi va albergar les oposicions va ser l’any 2015.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ROSES

Roses estrena una boia que monitoritza l’estat del mar

ROSES
societat

L’escola bressol de la Mitjana de Lleida tindrà un sistema de climatització millorat i més eficient

Lleida
EL PORT DE LA SELVA

Comencen els treballs per obrir un nou pou per garantir el subministrament d’aigua

EL PORT DE LA SELVA
societat

Gairebé 470 identificats i 73 detinguts arran del pla d’estiu dels Mossos

Barcelona
successos

Detenen un passatger amb 1,5 kg de cocaïna ingerida, a l'aeroport del Prat

El Prat de Llobregat
societat

Un total de 92 aspirants de 796 inscrits aproven les oposicions a notari

barcelona

Sabadell exportarà aigua regenerada en xarxa a Sant Cugat i Cerdanyola

SABADELL
ROSES

Els empresaris reclamen millores en el servei de neteja viària

ROSES
societat

Compren un edifici d'ús turístic, per reconvertir-lo en parc públic d’habitatge

Barcelona