Societat

BANYOLES

Enllesteixen millores en diversos punts de la ciutat per valor de 150.000 euros

L’Ajuntament de Banyoles ha invertit prop de 150.000 euros en diferents actuacions que s’han dut a terme en els darrers mesos a la ciutat. Aquestes millores i adequacions són l’arranjament del carril bici al carrer dels Agraris, l’adequació de l’aparcament de l’Institut Josep Brugulat i la reposició del paviment de la plaça Miquel Boix.

A principis d’aquest any 2024 es va iniciar l’arranjament del segon tram del carril bici del carrer dels Agraris, entre la Font d’en Sala i la rotonda del carrer Boi Juscafresa, al barri de Can Puig. El projecte ha comptat amb un pressupost de 83.000 euros, destinats a la renovació del ferm d’aquest carril que dona continuïtat a les obres del tram entre el camí Fondo i la font d’en Sala. S’ha aprofitat l’actuació per consolidar i reforçar el tram de la passera que transcorre per sobre la font d’en Sala que, a conseqüència de la proximitat de la riera de Canaleta, havia assentat.

La setmana passada es van enllestir dues actuacions més. La primera va ser la reposició del paviment de la plaça Miquel Boix i Vilardell, a l’accés sud de l’escola Baldiri Reixac, ja que l’anterior no complia amb les característiques tècniques de seguretat per a vianants i vehicles. L’actuació ha consistit en l’enderrocament del paviment que hi havia fins el moment, en un tram de 220 m2, i s’ha asfaltat amb un paviment de formigó adequat tant per cotxes com per camí d’accés pels nens de l’escola.

Miquel Noguer, alcalde de Banyoles ha explicat que “aquesta actuació té per objectiu que la plaça Miquel Boix sigui l’entrada principal de l’escola de la Vila i ho deixi de ser la del carrer de la Canat, ja que a les entrades i sortides de l’escola hi ha una gran aglomeració de vehicles, en aquest carrer”. Aquestes obres han comptat amb un pressupost al voltant dels 15.000 euros.

Per altra banda, l’altra actuació que va finalitzar la setmana passada va ser l’arranjament de l’aparcament de l’Institut Josep Brugulat. Aquesta actuació ha consistit en la col·locació d’escocells en els arbres que hi havia, l’asfaltatge i la pintura per marcar les zones d’estacionament. A més, per millorar la seguretat i la comoditat de la gent que fa servir aquest aparcament hi ha prevista la il·luminació del pàrquing amb la instal·lació de quatre lluminàries. El cost d’aquesta actuació, que ha tingut una durada de 15 dies, ha estat d’uns 47.300 euros.

A la tardor, la previsió és que s’iniciïn altres projectes com l’execució de la segona fase de l’asfaltatge de l’Avinguda de la Farga. En aquest sentit, es destinaran al voltant de 250.000 euros per a la reposició i millora de l’asfaltatge de l’Avinguda de la Farga, una via en la que ja es va actuar, en un tram, l’any 2022, i que un cop passat l’estiu està previst que s’asfalti el tram que va quedar pendent. S’aprofitarà l’actuació per asfaltar un tram de Ronda Canaleta, d’uns 120 metres lineals, el qual es troba força deteriorat.

Les actuacions enllestides aquests darrers dies se sumen a d’altres millores que s’han fet al municipi en els darrers mesos com els arranjaments del passatge Romaní, de l’aparcament de la Draga o l’actuació a la zona d’esbarjo per a gossos de la Solana, entre d’altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

FIGUERES

Controls a l’estadi Albert Gurt per evitar l’entrada d’usuaris no autoritzats

FIGUERES

La Policia Local tanca la campanya contra l’incivisme del juliol amb 33 sancions

la bisbal d’empordà

Campanya informativa sobre com circular amb bicicleta pel Barri Vell i el Mercadal

GIRONA

Denuncien que una granja de Cantallops té porcs morts en descomposició

CANTALLOPS

SOS Costa Brava continua el pols contra el Pla que afecta els Jardins Rubió i Tudurí de Calella

PALAFRUGELL
PALAFRUGELL

El Bus 30’ transporta al juliol 11.400 a les platges de Calella i Llafranc

PALAFRUGELL
BANYOLES

Enllesteixen millores en diversos punts de la ciutat per valor de 150.000 euros

BANYOLES
societat

Acceleren les obres de millora de talussos per evitar esllavissades en cas de pluges a Barcelona

Barcelona
ROSES

Roses estrena una boia que monitoritza l’estat del mar

ROSES