Societat

societat

Acceleren les obres de millora de talussos per evitar esllavissades en cas de pluges a Barcelona

L’Ajuntament preveu dur a terme una vintena d’actuacions que suposaran una inversió de 17 milions d’euros

L’Ajuntament de Barcelona ha accelerat les obres de reforç i millora de talussos per evitar esllavissades en cas d’episodis de pluges. El consistori preveu una vintena d’actuacions en zones que s’han detectat inestables, concentrades als barris de Sants-Montjuïc, Sarrià- Sant Gervasi, Gràcia, Horta Guinardó i Nou Barris.

La primera tinenta d’alcaldia de Barcelona, Laia Bonet, ha destacat que s’aplica una mirada “preventiva”, ja que s’actua abans que es produeixi un despreniment. “Sabem que les pluges són menys sovintejades, però quan plou, plou més”, ha indicat Bonet en relació als efectes del canvi climàtic. Per això, ha dit, s’aposta per fer una ciutat més “resilient” davant dels canvis.

El consistori ha explicat que abans de començar les obres es va elaborar una diagnosi de les necessitats dels talussos en cada districte, i que els de la muntanya de Montjuïc van requerir “un estudi més exhaustiu” per les complexitats de la zona. A partir d’aquí, i tenint en compte els diferents usos de cada espai i els passos de vianants, es va fixar una solució per cadascun dels talussos. Les solucions, segons ha matisat l’Ajuntament, s’han pensat tenint en compte els canvis climatològics detectats en els darrers anys, marcats pels períodes de sequera persistent i de pluja greus, que es poden donar “cada vegada amb més freqüència” en el futur.

Les obres es van iniciar amb un sanejament de tot l’àmbit, on es van retirar elements que es podien desprendre. Aquestes parts s’han cobert amb una malla reforçada amb cable d’acer, que s’ha fixat sobre el terreny amb barres metàl·liques. Altres talussos, segons han apuntat, s’han protegit amb tanques metàl·liques o murs.

El consistori ha insistit que les obres de reparació de talús s’han portat a terme preservant l’espai públic verd de la ciutat, amb l’objectiu “d’enriquir la biodiversitat” de les zones i oferir “espais de qualitat” a la flora i fauna que habita a Barcelona.

Fins al moment, l’Ajuntament ha intervingut en una desena de zones: quatre al districte de Sants-Montjuïc; tres al de Sarrià- Sant Gervasi; i tres més al de Nou Barris. Actualment, n’hi ha tres més en marxa a la muntanya de Montjuïc, al Sot de la Foixarda, al Sot de l’Estany i al Sot de la Masia. La previsió, però, és arribar a intervenir una vintena de localitzacions fins al 2025. La mesura, emmarcada en el Pla Endreça, està dotada amb 17 milions d’euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

FIGUERES

Controls a l’estadi Albert Gurt per evitar l’entrada d’usuaris no autoritzats

FIGUERES

La Policia Local tanca la campanya contra l’incivisme del juliol amb 33 sancions

la bisbal d’empordà

Campanya informativa sobre com circular amb bicicleta pel Barri Vell i el Mercadal

GIRONA

Denuncien que una granja de Cantallops té porcs morts en descomposició

CANTALLOPS

SOS Costa Brava continua el pols contra el Pla que afecta els Jardins Rubió i Tudurí de Calella

PALAFRUGELL
PALAFRUGELL

El Bus 30’ transporta al juliol 11.400 a les platges de Calella i Llafranc

PALAFRUGELL
BANYOLES

Enllesteixen millores en diversos punts de la ciutat per valor de 150.000 euros

BANYOLES
societat

Acceleren les obres de millora de talussos per evitar esllavissades en cas de pluges a Barcelona

Barcelona
ROSES

Roses estrena una boia que monitoritza l’estat del mar

ROSES