Societat

Els delictes a Lloret de Mar es mantenen en la primera meitat de l’estiu

Lloret de Mar manté les dades de delictes en comparació amb l’any passat en la primera meitat de l’estiu. El cap de la Policia Local, César Martínez, detalla que alguns delictes més greus han disminuït però per contra han augmentat altres delictes lleus. Martínez atribueix aquest repunt de delictes lleus a l’increment de robatoris en vehicles perquè assegura que hi ha “dues o tres persones molt actives que en una sola nit poden entrar en 25 cotxes”. Per això demana actuar contra aquests lladres multireincidents. Per la seva banda, l’alcalde Adrià Lamelas assegura que no està “content” amb aquestes xifres i avisa que instensificarà la pressió policial per lluitar contra l’incivisme i altres delictes que generen molèstia als veïns.

Així ho han exposat a la roda de premsa que s'ha dut a terme aquest matí per presentar les dades de seguretat ciutadana del municipi. En concret, s’han dut a terme 2.586 serveis i s’han registrat 736 fets delictius de diverses tipologies. L’inspector en cap de la Policia Local ha explicat que “en línies generals, comptem amb unes xifres similars a les del 2023, alguns registres han baixat com les baralles a la via pública, el delicte per amenaces que ha baixat un 90% o els robatoris amb força que han disminuït un 41%”. 

Pel que fa als delictes que presenten un increment, l’inspector en cap ha explicat que “els furts han augmentat lleugerament un 1’59%, així com els robatoris a l’interior de vehicles. D’aquest darrer fet delictiu cal tenir en compte que un mateix delinqüent, sovint multi reincident, en una nit pot obrir diferents vehicles i per tant fa pujar molt l’estadística”. 

Per altra banda, aquesta temporada d’estiu s’han intensificat els patrullatges preventius a la zona centre, el que ha motivat una major intervenció policial i més serveis registrats (100 més respecte el 2023) destacant la detenció de 48 persones; un major decomís d’armes, 15 més que l’any passat o periòdics controls d’alcoholèmia i estupefaents.

Pel que fa la percepció de seguretat a nivell turístic registrada per la plataforma d’intel·ligència turística i Big Data de Lloret de Mar, Mabrian Technologies, en el conjunt de l’any 2024 es situa en un 94,2 sobre 100, un 3,4 % millor que la del 2023. 

Dels serveis realitzats, igual que l’any passat, aproximadament un 26’61% dels serveis estan relacionats amb Policia de Seguretat; un 24’74% amb Policia Administrativa; un 19’23% amb Policia Assistencial i un 17’63% amb Policia de Trànsit. 

En matèria dels Habitatges d’Ús Turístic, en Frederic Guich, regidor de Turisme de Lloret de Mar, ha detallat que “s’ha obert expedient a 18 Habitatges d’Ús Turístic, amb sancions que poden arribar fins als 30.000€”. 

Finalment, Lamelas ha remarcat la seva insatisfacció amb certs comportaments incívics d’algunes agències i establiments d’oci nocturn vers els veïns i veïnes del municipi. "Actualment hi ha una minoria d’empreses que van en contra del civisme i la bona convivència a les que perseguirem i posarem fre” conclou.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Foment de l’adopció d’animals amb un vídeo abans de cada sessió al Cinema Catalunya de Terrassa

TERRASSA
Infraestructures

Transformaran el camí de Térmens a Bellvís en una carretera

Térmens

Els delictes es mantenen en la primera meitat de l’estiu

lloret de mar

Troben un manuscrit inèdit de Víctor Català on es descriu un ball popular

l’escala
Medi ambient

Creixen un 20% les denúncies dels Agents Rurals

Cercs
FIGUERES

Controls a l’estadi Albert Gurt per evitar l’entrada d’usuaris no autoritzats

FIGUERES

La Policia Local tanca la campanya contra l’incivisme del juliol amb 33 sancions

la bisbal d’empordà

Campanya informativa sobre com circular amb bicicleta pel Barri Vell i el Mercadal

GIRONA

Denuncien que una granja de Cantallops té porcs morts en descomposició

CANTALLOPS