Societat

Les entitats andaluses de Terrassa es podran instal·lar a Els Bellots el novembre

Les obres de la finca del complex de la Masia Els Bellots van començar la passada setmana, i han estat adjudicades per un import de 103.030,13 euros inclòs, amb una previsió d’execució de tres mesos. L’actuació reformarà l’edifici per tal de donar compliment a les necessitats de la Coordinadora d’entitats de Cultura Andalusa de Terrassa (CEAT), que ocuparà aquest espai un cop reformat. La reforma de l’Alberg permetrà a les entitats culturals fer ús de l’espai d’acord a les seves necessitats.

L’actuació no intervé en l’estructura ni es modifiquen les condicions d’accessibilitat, però es canviaran els paraments interiors, verticals i horitzontals, es faran nous revestiments de pintura, portes i finestres i s’adequaran les instal·lacions d’electricitat i enllumenat. Quan estiguin enllestides, la CEAT, que ja ha fet activitats a l’exterior, a les zones de barbacoa, com ara la celebració del Dia d’Andalusia, podrà deixar la ubicació actual a l’edifici de l’antiga escola Germans Amat. En una fase posterior està previst construir uns mòduls davant que permetran a l’entitat disposar de tres noves sales per poder dur a terme les diferents activitats. En una darrera fase, s’ha previst la construcció d’un escenari d’obra exterior i la instal·lació de nous serveis.

L’edifici principal del complex és la Masia Els Bellots, original del segle XVI protegit com a bé cultural d’interès local, va ser abans de la reforma un restaurant fins que va caure en desús. Amb les intervencions que hi va fer el consistori entre els anys 2020 i 2023, la masia ha adquirit un ús administratiu i acull el servei municipal de Promoció Industrial, a banda de ser la seu del Centre de serveis de proximitat als polígons d’activitat econòmica (CSP-PAE).

El tercer edifici existent a la finca es va reformar i es va cedir a l’entitat de l’ADF (Associació de Defensa Forestal), que es va instal·lar el passat mes d’abril i que van deixar progressivament el local on estaven ubicats al cèntric carrer Cisterna.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Ordenen el desallotjament d’un pàrquing de Reus per risc “imminent” de col·lapse

Reus
societat

Trenta famílies formaran part de la comunitat energètica del Museu Darder

banyoles
economia

El sistema per reduir les males olors de la planta de biometà de la Galera estarà plenament operatiu en dos o tres mesos

La Galera
comerç

La Copa Amèrica no condiciona gaire el comerç

Barcelona
societat

Unió de Pagesos demana anul·lar el concurs per al lloguer de les terres de Gallecs

Santa Perpètua de Mogoda

Les entitats andaluses es podran instal·lar a Els Bellots el novembre

TERRASSA
INFRASTRUCTURES

Actuen d’urgència per reparar un pont descalçat sobre el Segre

Alàs i Cerc
Societat

Tarragona celebra les festes de Sant Magí amb activitats i espectacles

Tarragona
infraestructures

En marxa el nou dipòsit d’aigua freda per a l’acumulació d’energia frigorífica de la xarxa del TubVerd

Mataró