Societat

Les entitats andaluses de Terrassa es podran instal·lar a Els Bellots el novembre

Les obres de la finca del complex de la Masia Els Bellots van començar la passada setmana, i han estat adjudicades per un import de 103.030,13 euros inclòs, amb una previsió d’execució de tres mesos. L’actuació reformarà l’edifici per tal de donar compliment a les necessitats de la Coordinadora d’entitats de Cultura Andalusa de Terrassa (CEAT), que ocuparà aquest espai un cop reformat. La reforma de l’Alberg permetrà a les entitats culturals fer ús de l’espai d’acord a les seves necessitats.

L’actuació no intervé en l’estructura ni es modifiquen les condicions d’accessibilitat, però es canviaran els paraments interiors, verticals i horitzontals, es faran nous revestiments de pintura, portes i finestres i s’adequaran les instal·lacions d’electricitat i enllumenat. Quan estiguin enllestides, la CEAT, que ja ha fet activitats a l’exterior, a les zones de barbacoa, com ara la celebració del Dia d’Andalusia, podrà deixar la ubicació actual a l’edifici de l’antiga escola Germans Amat. En una fase posterior està previst construir uns mòduls davant que permetran a l’entitat disposar de tres noves sales per poder dur a terme les diferents activitats. En una darrera fase, s’ha previst la construcció d’un escenari d’obra exterior i la instal·lació de nous serveis.

L’edifici principal del complex és la Masia Els Bellots, original del segle XVI protegit com a bé cultural d’interès local, va ser abans de la reforma un restaurant fins que va caure en desús. Amb les intervencions que hi va fer el consistori entre els anys 2020 i 2023, la masia ha adquirit un ús administratiu i acull el servei municipal de Promoció Industrial, a banda de ser la seu del Centre de serveis de proximitat als polígons d’activitat econòmica (CSP-PAE).

El tercer edifici existent a la finca es va reformar i es va cedir a l’entitat de l’ADF (Associació de Defensa Forestal), que es va instal·lar el passat mes d’abril i que van deixar progressivament el local on estaven ubicats al cèntric carrer Cisterna.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.